Foto: LETA
Sestdien, 16. septembrī, Vārkavas pagastā, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja 10 Vjetnamas pilsoņus un divus Latvijas pilsoņus, portāls “Delfi” uzzināja robežsardzē.

Veicot izmeklēšanu iepriekš uzsāktā kriminālprocesā un kratīšanu kāda Latvijas pilsoņa dzīvesvietā, robežsargi aizturēja 10 Vjetnamas pilsoņus, no kuriem trīs bija nepilngadīgi, kuri šā gada 8. septembrī bija nelikumīgi šķērsojuši Krievijas – Latvijas valsts robežu.

Par 10 Vjetnamas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un par apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā aizturēts mājas saimnieks, kā arī par līdzdalību šajā noziedzīgajā nodarījumā aizturēts arī otrs personu grupas dalībnieks 1966. gadā dzimis vīrietis – abi Latvijas pilsoņi.

Septiņi Vjetnamas pilsoņi atzīti par aizdomās turētajiem un viņiem ar Gulbenes rajona izmeklēšanas tiesneša lēmumu piemērots apcietinājums, bet nepilngadīgie Vjetnamas pilsoņi aizturēti Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un ievietoti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils", savukārt abi aizturētie Latvijas pilsoņi ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!