Foto: Shutterstock
Dabas liegumā "Randu pļavas" nedēļas nogalē novērots reti sastopamais šaurknābja pūslītis jeb "Phalaropus lobatus", informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Reti sastopamo caurceļotāju putnu brīvprātīgie talkotāji no Igaunijas un Somijas novēroja, attīrot "Randu pļavu" Aļģu saliņu no niedru un krūmu apauguma.

Pasaules Dabas fonda un DAP kopīgajā projektā "Dabas brīvdienas" plānoti vēl divi pasākumi - 22.septembrī Gaujas Nacionālajā parkā un 11.oktobrī Daugavas salās Krāslavā.

Kā ziņots, DAP šoruden vairākās īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās rīkos talkas, kurās varēs piedalīties arī iedzīvotāji. Kā informēja pārvaldē, organizētie talkošanas darbi ir piemēroti no trīs līdz pat 50 cilvēku lieliem kolektīviem, tostarp, darba kolektīviem, interešu pulciņu dalībniekiem, kā arī skolēnu un studentu grupām un ģimenēm.

Katram kolektīvam, ģimenei vai draugu grupai ir iespēja piemeklēt savai sagatavotības pakāpei un interesei piemērotus darbus. Tie var būt bioloģiski vērtīgu atēnošana, dažādu invazīvo sugu, piemēram, Sosnovska latvāņa vai krokainās rozes ierobežošana, putnu un susuru būru izgatavošana, apsekošana un tīrīšana, zālāju pļaušana un siena grābšana, vai arī upju straujteču atjaunošana, likvidējot bebru dambjus, sagāzumus un liekot upē akmeņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!