Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policija Zemgalē devusies vairākos izsaukumos, lai no meža palīdzētu izkļūt sēņotājiem, kuri bija nomaldījušies, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

16. septembrī policija saņēma informāciju, ka Tukuma novada Sēmes pagasta Brizules mežā apmaldījusies 68 gadus veca sēņotāja. Likumsargi sievietei palīdzējuši izkļūt no meža, ieslēdzot skaņas signālu.

Līdzīgā veidā, ieslēdzot skaņas signālu, policisti 15. septembrī no Kandavas novada Zemītes pagasta meža palīdzēja izkļūt 51 gadu vecam sēņotājam.

Tāpat 15. septembrī policija ap pulksten 19.10 saņēma izsaukumu par Tukuma novadā pie Melnezera mežā apmaldījušos 1968. gadā dzimušu vīrieti. Sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu vīrieti izdevās atrast un nogādāt dzīvesvietā.

“Pirms došanās mežā policija aicina ievērot drošības noteikumus. Obligāti līdzi jāņem uzlādēts mobilais tālrunis, kā arī jādodas uz labi pārzinātām vietām. Prombūtnes gadījumā jāinformē kaimiņus un draugus, paziņojot par vietu, kur plānots sēņot,” aicina Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!