Foto: Rīgas Pašvaldības policija

14. septembrī Rīgas pašvaldības policisti pieķēruši vairākus nepilngadīgus jauniešus, kas bijuši spēcīgā alkohola reibumā. Vienu no jauniešiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) nogādājis slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

14. septembrī īsi pirms pulksten 20.30 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par četriem manāmi iereibušiem jauniešiem Augusta Deglava ielā. Apsekojot teritoriju, uz betona konstrukcijām kārtības sargi pamanījuši divus jauniešus un divas jaunietes. Divi no viņiem sēdējuši tupus un vēmuši. No visām personām bijusi jūtama spēcīga alkohola smaka. Pārējie divi policistiem atzinuši, ka iegādājušies trīs 1,5 litru "Fizz" alkoholiskos kokteiļus, kurus sadalījuši uz visiem.

Pašvaldības policisti izsaukuši NMPD darbiniekus, kuri nolēmuši vienu jaunieti hospitalizēt. Savukārt personas datu pārbaudē kārtības sargi konstatējuši, ka trīs jaunieši ir nepilngadīgi, turklāt viens no viņiem - izsludināts meklēšanā kā bezvēsts pazudušais.

Pārrunās vienīgais pilngadīgais jaunietis atzinies, ka tieši viņš nopircis alkoholiskos kokteiļus netālu esošajā veikalā. Puisim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepilngadīgo novešanu līdz dzērumam.

Informācija par meklēšanā izsludināto jaunieti nodota Valsts policijai, kuras darbinieki lūguši puisi nogādāt dzīvesvietā. Jaunietis nodots mātei, kura policistiem skaidrojusi, ka ar savu atvasi pārrunās notikušo, taču atzinusi, ka neskatoties uz aizliegumiem, puisis regulāri klaiņo. Arī pārējie divi jaunieši pēc lietvedības nodrošināšanas nogādāti dzīvesvietās.

Dažas stundas vēlāk Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki Sarkandaugavā pamanījuši kādu meiteni, kura streipuļoja pa ceļa braucamo daļu. Ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, jaunā dāma strauji mainījusi iešanas virzienu. Policisti pusaudzi apturējusi un konstatējusi, ka viņa ir 14 gadus veca un jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā.

Pašvaldības policisti nolēmuši pārkāpēju nogādāt dežūrdaļā apstākļu noskaidrošanai. Tuvojoties dežūrdaļai, meitene kļuvusi agresīva un mēģinājusi izsist policijas automašīnai logu, kliedzot, ka negrib doties uz iecirkni. Lai pārliecinātos par pusaudzes veselības stāvokli, izsaukts NMPD.

Meitene arī pret mediķiem izturējusies agresīvi, kategoriski atsakoties no medicīniskās apskates. Meitenei pārbaudīta alkohola koncentrācija. Pārbaudē atklājies, ka viņa ir 2,55 promiļu reibumā.

Policisti centušies sazvanīt pārkāpējas māti, lai informētu par radušos situāciju, taču uz telefona zvaniem sieviete nav atbildējusi. Pēc lietvedības nodrošināšanas pusaudze nogādāta dzīvesvietā, kur policisti māti sastapuši. Arī vecāku klātbūtnē meitene izturējusies agresīvi un pat mēģinājusi vairākkārtīgi iesist policistiem.

Abos gadījumos sāktas administratīvās pārkāpuma lietas, kurās vērtēs gan nepilngadīgo jauniešu, gan viņu vecāku atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!