Foto: LETA
Lai netiktu veiktas medicīniskās pārbaudes par alkohola vai narkotisko vielu lietošanu un noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, 13. septembra vakarā Rēzeknes novadā automašīnas vadītājs policistiem piedāvājis 300 eiro kukuli, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Trešdienas vakarā Rēzeknes policija saņēmusi zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņojis par šķērsām pāri brauktuvei novietotu auto uz autoceļa Rēzekne-Kaunata. Iedzīvotājs skaidrojis, ka šādi novietota automašīna traucē transportlīdzekļu satiksmi.

Lai pārbaudītu informāciju, uz notikuma vietu devusies ceļu policijas ekipāža. Brīdī, kad policisti tuvojušies automašīnai, kas tiešām bijusi novietota šķērsām brauktuvei, tās vadītājs, pamanot policiju, sācis braukt, mēģinot aizmukt.

Policisti apturējuši "Škoda" markas automašīnu, kuru vadījis 1966. gadā dzimis Rēzeknes iedzīvotājs.

Policistiem radušās pamatotas aizdomas, ka automašīnas vadītājs atrodas alkohola vai narkotisko vielu reibumā, taču viņš atteicies no jebkādām medicīniskām pārbaudēm. Tā vietā šoferis policistiem piedāvājis 300 eiro kukuli, lai netiktu noformēts protokols.

Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām pret vadītāju sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes vīrietim draud administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 eiro līdz 1400 eiro apmērā un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!