Foto: Pašvaldības policija

Piektdien, 8. septembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) darbinieki aizturēja divus agresīvi noskaņotus zagļus, kuri veikalā aplaupīja pircējus, vēsta informācija VP "Facebook" kontā.

Ap pulksten 16 VP RRP Rīgas Zemgales iecirknī tika saņemta informācija par diviem vīriešiem, kuri mēģināja aplaupīt divus veikala apmeklētājus. Par šo notikumu ziņoja cietušās personas.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policisti nekavējoties ieradās norādītajā adresē, kur sastapa abus cietušos vīriešus. Likumsargi noskaidroja, ka cietušie gāja iepirkties kādā pārtikas veikalā un brīdī, kad viņi iznāca no veikala, divi nepazīstami vīrieši piegāja klāt un prasīja naudu. Cietušās personas atbildēja vīriešiem, ka naudas nav, tāpēc radās konflikts.

Abi ļaundari pielietoja fizisko spēku un cietušie šī konflikta laikā guva ķermeņa un sejas sasitumus.

Veicot operatīvo darbu, kārtības sargi nekavējoties aizturēja 1984. un 1989. gadā dzimušos vīriešus.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atzīmē likumsargi.

Tā kā 1984. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš vairākas reizes ir nonācis policijas redzeslokā par laupīšanām, viņam piemērots apcietinājums.

Savukārt 1989. gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!