Foto: AFI

Laika posmā no 12. septembra līdz 13. septembrim Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji ugunsgrēkos izglābuši divus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Laika posmā no šī gada 12.septembra plkst. 6.30 līdz 13.septembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 35 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi, informē Vītola.

Pulksten 2.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Melīdas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva palīgtelpā dega ārdurvis trīs kvadrātmetru platībā. No otrā stāva izglābti divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem (NMPD), līdztekus no ēkas trešā stāva evakuēti 20 cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 3.34, atzīmē VUGD pārstāve.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divas vieglās automašīnas un dzīvojamās mājas jumts.

Otrdien laikā no pulksten 20 līdz pulksten 22 VUGD saņēma vairāk nekā 400 zvanus uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112, par to, ka Rīgā, Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē gaisā bija jūtama nezināmas izcelsmes vielas smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji kopā ar Valsts Vides dienestu un Ostas policiju apsekoja teritoriju, bet konkrēto smakas izcelsmes avoti nekonstatēja. Turpmākos notikuma apstākļus noskaidros Valsts Vides dienests. Informācija par nezināmās izcelsmes smaku nodota arī Rīgas domei, Valsts policijai un NMPD.

Tāpat otrdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ilūkstes novada Prodes pagastu, kur divas sievietes bija apmaldījušās mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietēm tika norādīts virziens izejai no meža.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji Balasta dambī Rīgā no ūdens izcēla vīrieti, kurš starp kuģi un krastu bija iekritis ūdenī. Vīrietis nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt otrdien ugunsdzēsēji Inčukalna novada Inčukalna pagastā no koka nocēla kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!