Foto: DELFI
Svētā Lukas atbalsta biedrība atrodas leģendu apvītās Maskavas forštates gandrīz pašā sākumā, Bārddziņu ielā 2, Rīgā – vietā, kur iepriekš bijusi Rīgas pašvaldības sieviešu patversme, bet ļoti senā pagātnē – atutotava. Tagad ēka ar bijušo ieslodzīto rokām cenšas atgūt sen kā zudušo mājīgumu, bet tās iedzīvotāji – atgriezt sabiedrībā tos, kas ilgāku vai īsāku laiku pavadījuši, uz pasauli skatoties caur restēm.

Portāls "Delfi" viesojās biedrības ēkā vienā no jauno un veco biedru tikšanās reizēm, kas vienlaicīgi bija gan ieslodzīto resocializācijas pasākums, gan dārza svētki.

Ideja par biedrības izveidi un arī šādu un līdzīgu pasākumu rīkošanu ar mērķi atbalstīt un palīdzēt bijušajiem cietumniekiem atgriezties un veiksmīgi integrēties sabiedrībā pieder cietumu kapelānam Mārtiņam Krūklim. Viņš sarunā ar portālu "Delfi" stāsta, ka gan sociālie dienesti, gan Valsts probācijas dienests nereti nesaprot, kāda tieši palīdzība bijušajiem ieslodzītajiem nepieciešama un kā visveiksmīgāk panākt viņu resocializāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!