Foto: Publicitātes foto

Saeimā uz Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju aicināti Drošības policijas pārstāvji paust savu redzējumu, vai sabiedriskās vietās nepieciešami drošības šķēršļi, kas mazinātu terorisma draudus, pirmdien vēstī LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens", kas noskaidrojis, ka Vecrīga ir gana neaizsargāta.

Raidījums noskaidrojis, ka Vecrīgā un tās apkārtnē ir ļoti daudz vietu, kur, piemēram, līdzīgs mikroautobuss, kādu izmantoja uzbrucējs Barselonā, varētu uzņemt līdz pat 100 kilometru stundā lielu ātrumu. Neaizsargāts ir gan Doma laukums, gan Līvu laukums, gan skvērs pie "Hotel de Rome", kā arī Saeimas ēkas priekša, kur notiek dažādi piketi, secinājis "Aizliegtais paņēmiens".

Ekspertu domas par šķēršu vajadzību dalās, Kritiķi uzskata, ka tas varētu sabiedrībā radīt lieku satraukumu un radīt neērtības, savukārt satiksmes un drošības eksperts Oskars Irbītis pauž, ka risinājumi nebūt nav tik sarežģīti, piedāvājot ielās, kurās var uzņemt lielu ātrumu, no vides objektiem veidot īpašus labirintus. Arī bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzskata, ka šķēršļi ir vajadzīgi, pamatojot, ka, viņasprāt, Vecrīgā vispār gājēji esot ļoti neaizsargāti, neskatoties uz to, ka Vecrīga ir domāta vairāk gājējiem nekā automašīnām. "Es nedomāju par terora aktiem, kas tomēr pie mums ir maza iespējami, bet visādi trakie ir arī mūsu valstī, tāpēc Vecrīga ir tā vieta, kur tiešām būtu maksimāli jānodrošina ar dažādām lietām," savu viedokli paudusi bijusī ministre.

Saeimas deputāts un atbildīgās komisijas loceklis Edvīns Šnore uzskata, ka jāņem vērā notikumi Eiropā un jāsāk domāt par drošības pasākumiem arī Latvijā. Savukārt bijušais aizsardzības ministrs Einars Repše norāda, ka, ierobežojot Vecrīgas ielas ar barjerām, tiek ierobežota arī gājēju brīva pārvietošanās, tāpēc, ja tiek lemts par šādu risinājumu, tām būtu jābūt rūpīgi pārdomātām, lai netraucētu ne Vecrīgas kopskatam, arhitektoniskajai vīzijai, ne arī cilvēku un automobiļu legālai un normālai pārvietošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!