Foto: LETA
Rīgā ar lielu joni vairākās ielās turpinās remontdarbi, kas jau izpelnījušies pamatīgu kritikas devu no autovadītājiem un gājējiem, kuri steiguši savu neapmierinātību paust arī sociālajos tīklos. Vērīgākie pamanījuši, ka Elizabetes ielā uz ietvēm izveidotas pagaidu notekūdeņu caurules, kas radījis bažas par to, vai nenāksies uzrakt ietvi, lai sakārtotu notekūdeņu sistēmu.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola, šajā vietā darbi nav pabeigti. "Pie jumtu lietus ūdens notekām tiks izbūvētas ietves teknes, kas lietus ūdeni no notekām savāks un izvadīs uz brauktuves," mierina RDSD pārstāve.

Papildus tam, atbilstoši Rīgas domes 2011. gada 15. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 147 "Rīgas pilsētas hidrogrāfiskā tīkla lietošanas un uzturēšanas noteikumi", departaments uztur maģistrālos lietus notekūdeņu kolektorus, atgādina Ahuna-Ozola.

Viņa arī piebilst, ka cauruļvadus un citus būvelementus, kas pievienoti maģistrālajam lietus notekūdeņu kanalizācijas kolektoram, līdz kolektoram uztur šo cauruļvadu īpašnieki, tiesiskie valdītāji vai lietotāji.

Jau vēstīts, ka Rīgā remontdarbi Dzirnavu un Stabu ielā ieilgs līdz oktobrim. Savukārt Elizabetes ielas brauktuvē ir ieklāta gan seguma apakškārta, gan virskārta, bet komunikāciju turētāju veikto darbu dēļ atsevišķi ietvju posmi vēl nav pabeigti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!