Foto: LETA

Lietuvas uzņēmuma "Nevertel" Latvijas filiāle, kas Vecrīgā ceļ viesnīcu "Hilton Garden Inn", pērn pārņēmusi vienus no pēdējiem apbūvējamiem zemes gabaliem Vecrīgā, bet pilsētai šis darījums nav bijis izdevīgs, svētdien ziņo LTV raidījums "De facto".

"Nevertel" Latvijas filiālei būvniecībai bija nepieciešami vēl divi īpašumi, kas pieder pilsētai. Rīgas dome atzinusi, ka tie ir pēdējie tukšie apbūves zemes gabali Vecrīgā, bet tā vietā, lai tos pārdotu par izdevīgu cenu, pašvaldība lēmusi tos iznomāt uz 30 gadiem lietuviešu uzņēmumam.

Lietuviešiem darījums izrādījies ļoti veiksmīgs, bet Rīgas pilsētai – tieši otrādi, secinājis raidījums. Izsolē par īpašumu iegādi "Nevertel" būtu jāšķiras no vairāk nekā 1,5 miljoniem eiro, bet tagad par nomu jāmaksā aptuveni 10 000 eiro gadā, bet par visu nomas laiku – 300 000 eiro.

No 2017. gada likums nosaka, ka uz svešas zemes celtu ēku ar laiku būs jāatdod zemes īpašniekam, tāpēc "Nevertel" izteicis vēlmi tomēr pirkt zemi. Burovs sola, ka zemi pārdos pa tirgus vērtību: "Mēs lūdzām, lai vērtētājs nevērtē nomas līgumu kā apgrūtinājumu nekustamajam īpašumam, tirgus vērtība nevar būt samazināta," skaidrojusi Rīgas domes amatpersona.

Savukārt Lietuviešu uzņēmuma pārstāvis žurnālistiem apgalvojis, ka īpašumu Vecrīgā pirks tikai par pazeminātu cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!