Foto: LETA
Politiskai partijai "Vienotība" šogad notikušajās pašvaldību vēlēšanās neveicās un pēc vērienīgās kampaņas tā palikusi parādā ne tikai reklāmas aģentūrām, bet arī valstij, vēstī TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Raidījums skaidro, ka pēdējais partijas vadītājs Andris Piebalgs tās finansēs neesot iedziļinājies, bet viņa vietnieks Edvards Smiltēns, kurš no partijas nu jau ir izstājies, bijis aizņemts ar partijas nodaļu organizēšanu un darbu frakcijā. Par naudu diezgan brīvi lēmis ģenerālsekretārs Artis Kampars, kurš pašvaldību vēlēšanās naudu ieguldījis kolēģa Vilņa Ķirša kampaņā.

Partijai vēlēšanās neveicās un rezultātā partija ir palikusi parādā ne tikai reklāmas aģentūrām, bet arī valstij. Revīzijas ziņojumā, ko nolasīja partijas kongresā pirms pāris nedēļām, teikts, ka partijai ir 19 000 nodokļu parāds un "Vienotības" darbiniekiem algās nav izmaksāti 14 000.

Kampars raidījumam gan sacījis, ka "pilnībā visas saistības pret darbiniekiem ir nosegtas, ja neskaita ģenerālsekretāru, kuram šobrīd divus mēnešus nav izmaksāta alga". Tāpat arī šobrīd "Vienotībai" neesot nodokļu parādu valstij, apgalvojis Kampars, paziņojot, ka tie jau ir nosegti.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā esošie dati gan uzrāda, ka pirms nedēļas "Vienotības" parāds valstij vēl bija 12 000 eiro, bet šonedēļ nepilni 4000 eiro. Partija vēl ir parādā 5000 eiro reklāmas aģentūrai "Guilty" un aptuveni tikpat daudz kādam nekustamā īpašuma izīrētājam Jelgavā. Bija arī 5000 eiro parāds Liepājas namīpašniekam Ivaram Kesenfeldam, bet dienu pirms kongresa Kampars šo parādu samaksājis.

Vislielākais parāds – 120 000 eiro – "Vienotībai" ir par reklāmas izvietošanu aģentūrai "Mediacom", ar kuru Kampars sarunājis, ka tā ļaus parādu atdot ilgākā laikā. Aģentūras vadītājs Normunds Roziņš raidījumam nekomentē attiecības ar klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!