Foto: Publicitātes foto

Nesenie plūdi Latgalē pašvaldību ceļiem un infrastruktūrai nodarījuši 4,38 miljonus eiro lielus zaudējumus, atsaucoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) informāciju, vēstī LTV raidījums “Panorāma”.

VARAM informāciju par zaudējumiem pagaidām saņēmusi no 22 plūdos cietušajām pašvaldībām. Vēl aptuveni miljons eiro nepieciešami, lai savestu kārtībā ūdens izpostītos valsts ceļus. Šobrīd satiksme atjaunota pa visiem applūdušajiem valsts autoceļiem.

"Uz doto brīdi valsts ceļu tīklā Latgalē vēl joprojām ir applūduši trīs vietējo autoceļu posmi, kur ūdens stāv, turas, un līdz ar to mēs nevaram nodrošināt caurbraukšanu. Šobrīd arī notiek vēl apsekošana. Uz visiem autoceļiem mūsu Latgales kolēģi apseko visas caurtekas, kas šo te plūdu laikā ir strādājušas spiediena režīmā. Tās visas nepieciešams apsekot tajos posmos, kur bija plūdi, lai konstatētu, vai caurteku gali visur ir kārtībā, vai caurtekas nav izkustējušās, vai nav radušies izskalojumi," raidījumam pauž VAS "Latvijas valsts ceļi" preses pārstāve Anna Kononova.

Kopējās plūdos cietušo ceļu remonta izmaksas varētu būt ap vienu miljonu eiro, bet pašvaldību ceļiem un infrastruktūrai nepieciešami vēl 4,38 miljoni eiro, lēš VARAM. Summa vēl var mainīties, jo pašvaldībām ir vēl divas nedēļas, lai iesniegtu kompensāciju pieprasījumus.

Pašvaldību kompensāciju pieteikumus izvērtēs un izskatīšanai valdībā iesniegs līdz mēneša beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!