Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti ceturtdien atbalstījuši deviņu azartspēļu zāļu slēgšanu galvaspilsētas vēsturiskajā centrā, portālu "Delfi" informēja dome.

Spēļu zāles plānots aizliegt Krišjāņa Barona ielā 3, Brīvības ielā 90, Spīķeru ielā 1, Merķeļa ielā 3, Matīsa ielā 13, Kaļķu ielā 24, Spīķeru ielā 5, Avotu ielā 57/59 un Brīvības bulvārī 30.

Galīgais lēmums par spēļu zāļu slēgšanu vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Saskaņā ar likumu spēļu zāles būs jāslēdz piecu gadu laikā no domes lēmuma pieņemšanas brīža.

Jau vēstīts, ka pavasarī deputāti vienbalsīgi apstiprināja RD lēmumu par pašvaldības rīcību, lai izpildītu Augstākās tiesas 24. februāra lēmumu un sakārtotu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju atbilstoši šīs zonas izmantošanas un apbūves noteikumu prasībām.

Ar to RD Juridiskajai pārvaldei tika uzdots sagatavot RD lēmumprojektus, lai Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā un jauktas apbūves teritorijās, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas un publiskās apbūves teritorijas, atceltu izsniegtās atļaujas spēļu zāļu atvēršanai un attiecīgo azartspēļu organizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!