Foto: LETA
Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 6. septembrī, ierosināja lietu par iespējamo ētikas pārkāpumu saistībā ar deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) kļūšanu par "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju.

Komisija ierosinājusi lietu pēc vairāku deputātu ierosinājuma, savukārt nākamnedēļ, 13. septembrī, to izvērtēs, uzaicinot Sudrabu un iesniedzējus, pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S).

Iepriekš "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ilze Viņķele ar iesniegumu vērsās Ētikas komisijā, prasot vērtēt, vai Sudrabas atrašanās minētajā amatā ir atbilstoša Parlamentārās izmeklēšanas komisijas likumam un deputātu Ētikas kodeksam.

Deputāti norādīja, ka šis gadījums jāizvērtē, jo Sudraba tika minēta tā dēvētajās "oligarhu sarunās" saistībā ar "iespējamu trešās valsts prettiesisku ietekmi uz Latvijas politisko procesu".

Kā ziņots, uz parlamentārās izmeklēšanas vadītāja amatu kandidēja Judins un Sudraba. Tomēr Sudraba guva vairākuma atbalstu, un kļuva par komisijas priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!