Foto: LETA

Tas būs biedrības "Sabiedrība par labām pārmaiņām" pārstāvju kopīgais lēmums, vai dibināt politisko partiju, sacīja politiķis Edvards Smiltēns.

Smiltēns skaidroja, ka pašlaik biedrībā notiekot aktīvs darbs, tiek saņemti iesniegumi no tiem, kuri vēlas tai pievienoties. Šonedēļ gaidāmas pirmās biedrības sanāksmes, kā arī diskusijas par tās turpmāko darbību.

Līdz ar to politiķis pagaidām arī precīzi nevarēja pateikt, vai, pārtopot par partiju, tā piedalītos nākamajās Saeimas vēlēšanās. Tas būs biedrības pārstāvju kopīgais lēmums, uzsvēra Smiltēns.

Kā ziņots, bijušais partijas "Vienotība" Saulkrastu nodaļas vadītājs Normunds Līcis sacīja, bijušie Saulkrastu nodaļas biedri, sadarbojoties ar Smiltēnu, grasās dibināt jaunu politisko spēku,.

Topošais politiskais spēks nebūs reģionālā partija, un Līcis pieļāva, ka tai varētu tikt piesaistīti arī daļa bijušo "Vienotības" biedru, kā arī citi jauni, līdzīgi domājošie. Pats Līcis vēl gan nedomājot, vai jaunajā partijā varētu ieņemt vadošu lomu, aizbildinoties ar to, ka pašlaik esot gana darba arī Saulkrastu novada domes deputāta amatā.

Pašlaik vēl nav zināms, vai arī bijušie "Vienotības" Liepājas nodaļas biedri, kuri paziņojuši par izstāšanos no partijas, varētu pievienoties saviem kādreizējiem Saulkrastu kolēģiem. Bijušais Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, kurš iepriekš norādīja uz 38 bijušo Liepājas nodaļas biedru atbalstu Smiltēnam un solīja skatīties, ko turpmāk darīs Smiltēns, atzina, ka pašlaik nekāda lēmuma par viņu tālākajiem plāniem neesot.

Iepriekš arī vairums "Vienotības" Garkalnes novada nodaļas un daļa Liepājas nodaļas biedru nolēmuši pamest politisko spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!