Foto: LETA

No partijas "Vienotība" Liepājas nodaļas izstājušies 38 biedri, informēja bijušais Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks.

"Esam spiesti secināt, ka pašlaik politiskā partija "Vienotība" ir zaudējusi gan sabiedrības, gan biedru uzticību. Mūsuprāt, partija nav gatava radikāli mainīties, lai atjaunotu zaudēto uzticību, un šī brīža tendences norāda uz to, ka partijas vadība ignorē aktuālās problēmas un neatbalsta pārmaiņas," teikts aizejošo nodaļas pārstāvju paziņojumā.

Partijas Liepājas nodaļu atstājošie pārstāvji pauž uzskatu, ka ""Vienotība" ir nodevusi savus izvirzītos mērķus, principus un ideālus".

No Liepājas nodaļas, kurā līdz šim bija aptuveni 70 biedri, nolēmuši aiziet tās aktīvākā daļa, piebilda Robežnieks. No "Vienotības" nolēmuši izstāties arī Nīcas novada domes deputāts Renārs Latvens, SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" vadītājs Artis Rimma un citi. Liepājas nodaļa aptver ne vien Liepāju, bet arī Nīcas, Grobiņas, Aizputes un Priekules novadus, un, kā atzina Robežnieks, gandrīz visi liepājnieki no nodaļas nolēmuši izstāties.

Daļa no biedriem, kuri pamet partiju, esot nolēmuši pārtraukt savu politisko darbību, bet citi varētu sekot bijušajam "Vienotības" valdes priekšsēdētāja vietniekam Edvardam Smiltēnam. "Mēs kā Liepājas nodaļa esam atbalstījuši Smiltēnu. Jāskatās, ko viņš darīs," atzina Robežnieks.

Partijas priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis šo situāciju saista arī ar politisko situāciju Liepājā, proti, "Vienotības" pārstāvju nespēju gūt pietiekamus panākumus. Ķirsis uzskata, ka katrā gadījumā biedriem bija savi iemesli izstāties, līdz ar to nevarētu teikt, ka cilvēki izstājas no partijas, jo šaubās par tās nākotni. Politiķis gan uzsvēra - tas nenozīmē, ka var neko nedarīt, un nākamnedēļ notiks tikšanās un diskusija ar politiskā spēka nodaļu vadītājiem.

Kā ziņots, motivācija "Vienotības" Liepājas nodaļas biedru lēmumam aiziet no partijas esot plašāka, nekā tikai atbalsts bijušajam "Vienotības" priekšsēdētāja vietniekam Smiltēnam. "Mūsu mērķis nav pamest politiku, bet diemžēl redzam, ka "Vienotība" kā platforma sevi ir izsmēlusi. Liepājas nodaļa bija tā, kas pirms vairāk nekā gada rosināja, ka "Vienotībai" ir jāmainās un jāatjaunojas. Diemžēl tas nav izdevies un neizskatās, ka izdosies," iepriekš atzina Robežnieks.

Lēmums par izstāšanos briedis jau ātrāk, vēl pirms bijušā partijas priekšsēdētāja vietnieka Smiltēna aiziešanas no "Vienotības". Izanalizēti arī pašvaldību vēlēšanu rezultāti Liepājā, kur "Vienotība" neieguva nevienu vietu Liepājas domē. Kā atzina Robežnieks, viņš par to esot uzņēmies politisko atbildību, atkāpjoties no nodaļas vadītāja amata.

Robežnieks atturējās prognozēt pašas "Vienotības" Liepājas nodaļas likteni, vien atzina, ka tas būšot atkarīgs no turpmākajiem procesiem partijā - no tā, kā "Vienotības" vadība saredz turpmāko darbību reģionos un vai Liepājas nodaļā atradīsies kāds spēcīgs līderis.

Kā ziņots, iepriekš no "Vienotības" izstājušies arī vairāki Garkalnes un Saulkrastu nodaļas biedri. "Vienotība" reizē uzņēmusi dažus jaunus biedrus – gan mazākā skaitā nekā partiju atstājušo kopskaits.

"Vienotības" valdes priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens biedru izstāšanos no partijas skaidro ar pārmaiņu procesu politiskajā spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!