Foto: AFP/Scanpix/LETA
Arī šogad kopumā vērtējot 1. septembris aizvadīts mierīgi un konstatēti tikai daži pārkāpumi, starp tiem kāda pārmēru skaļa ballīte kādā īrētā dzīvoklī Valdemāra ielā un kautiņš starp diviem pusaudžiem Vecrīgā, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Būtiskāko pārkāpumu vidū ir izsaukums uz kādu skaļu pusaudžu ballīti dzīvoklī. Naktī uz sestdienu, pulksten 3.30, kārtības sargi saņēma izsaukumu uz Valdemāra ielu, kur kaimiņi sūdzējās par skaļu ballīti. Ierodoties notikuma vietā, vairāki ballētāji metās bēgt. Dzīvoklī palika četri 15 līdz 16 gadus veci nepilngadīgie, tāpat dzīvoklī bija jūtama spēcīga marihuānas smaka, kā arī vēlāk pamanīts iepakojums ar zaļganu augu izcelsmes vielu. Vēlāk noskaidrots, ka jaunieši šo dzīvokli uz pāris dienām noīrējuši, lai būtu, kur rīkot ballīti. Darbu notikuma vietā pārņēma Valsts policija.

Vēl viens incidents noticis ap pulksten 22.30, kad Vecrīgā dūres izvicināja divi 15 gadus veci jaunieši. Viens no kautiņā iesaistītajiem pusaudžiem bija skaidrā, taču otram konstatēts 1,11 promiļu reibums. Vienlaikus turpat blakus aizturēts vēl viens pusaudzis reibumā, kuram konstatētas 1,93 promiles alkohola.

Pret kaušļiem uzsāktas administratīvās lietvedības par sīko huligānismu, bet iereibušajiem jauniešiem sastādīti protokoli par atrašanos alkohola reibumā.

Savukārt rīta pusē Vecrīgā aizturēts vēl viens jaunietis, kurš bija tādā reibumā, ka turpat uz ielas bija aizmidzis. Ņemot vērā, ka nebija iespējams, sazināties ar 17 gadus vecā jaunieša vecākiem, puisis nogādāts Valsts policijas Nepilngadīgo prevencijas nodaļā.

Kā informē pašvaldības policijas pārstāvis, pagājušajā diennaktī nepilngadīgajiem par smēķēšanu sastādīti 12 protokoli, tāpat vairāki jaunieši pieķerti reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!