Foto: LETA

Lielākoties ielu remontdarbi galvaspilsētā iekavējušies komunikāciju turētāju dēļ, kuri novēloti sākuši sev piederošo komunikāciju nomaiņu, pēc remontdarbu apsekošanas teica Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins.

"Piemēram, Dzirnavu ielā "Latvijas Gāze" darbus veic pirmdien, kaut viņiem tas bija jāizdara divas nedēļas iepriekš. Elizabetes ielā darbus, kas bija jādara martā vai aprīlī, izdarīja tikai tad, kad mēs jau bijām paredzējuši asfalta ieklāšanu. Šādas epizodes aizkavē mūsu darbu - un ne par vienu dienu," norādīja Jakrins.

Viņš norādīja, ka remontdarbu grafika izveidošana ir sarežģīts plānošanas jautājums. "Šogad, piemēram, Stabu ielā "Rīgas ūdens" pārsūdzētu iepirkumu procedūru dēļ darbus spēja sākt vairāk nekā mēnesi vēlāk nekā paredzēts. To ne mēs, ne arī kāds cits var ietekmēt. Tāda ir likumdošana," pauda Jakrins.

Viņš pastāstīja, ka pašvaldība ir vienojusies ar lielāko daļu komunikāciju turētāju, ka pēc tam, kad būs aplēses nākamā gada darbiem, pēc iespējas ātrāk tiks sāktas sarunas par iespēju tiem savus darbus veikt jau ziemā vai pavasarī.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), runājot ar būvniekiem, pauda, ka nākamgad remontdarbus varētu sākt jau maijā. "Runājot par nākamo gadu, ir redzams, ka remontdarbus nav iespējams pabeigt trīs mēnešu laikā - no 1.jūnija līdz 31.augustam. Pašreiz nav tādu precedentu, tāpēc ir jautājums, kas ir sliktāk - sākt darbus ātrāk maijā, kad mācību gads nav beidzies, vai tas, ka tie atkal ievelkas septembrī?" Rīgas mērs jautāja būvnieku pārstāvjiem. Ja nākamgad darbi tiks sākti maijā, tad būvniekiem nebūs nekādu attaisnojumu darbus ievilkt septembrī, teica Ušakovs.

Tāpat Ušakovs norādīja, ka būvniekiem jau tagad vajadzētu sākt gatavoties nākamajai būvniecības sezonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!