Foto: LETA

Par "Vienotības" vadītāja vietniekiem partijas valde šodien apstiprināja iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, Saeimas deputātu Ainaru Latkovski un Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi, pavēstīja partijas valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Kozlovskis būs atbildīgs par valdības darba koordinēšanu, Latkovskis - par sadarbību ar frakciju, bet Ķirša pārziņā būs partijas attīstības jautājumi.

Par to, kurš turpmāk ieņems partijas ģenerālsekretāra amatu, plānots lemt pēc valdes semināra, kurš notiks tuvākajā laikā, bet konkrēts datums vēl esot jāprecizē. Šajā pasākumā plānots apspriest darba organizēšanas jautājumus.

Pašlaik "Vienotības" ģenerālsekretārs ir Artis Kampars.

Valdes seminārā paredzēts apspriest valdes pārstāvju redzējumu par nepieciešamajām izmaiņām partijas darbā un runāt par to, ko valdes locekļi sagaida no partijas vadītāja. Sanāksme arī ļautu turpmākajā darbā izvirzīt mērķus, uz ko partija virzās tālāk, skaidroja Ašeradens.

Pēc tam plānots rīkot otru semināru, kurā tiks strādāts pie partijas piedāvājuma, kā atgūt vēlētāju uzticību.

Valde šodien vienojās, ka tai ir jāstrādā konstruktīvā gaisotnē, kas nozīmē ķildu atstāšanu "aiz durvīm" un centienus pēc iespējas agrāk nonākt pie risinājuma, nevis pozicionēties katram atsevišķi, skaidroja Ašeradens.

Kā ziņots, Ašeradens sestdien tika ievēlēts par "Vienotības" priekšsēdētāju. Uz šo amatu sākotnēji bija pieteikti divi kandidāti - bez viņa arī līdzšinējais "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns. Tomēr Smiltēns kongresā paziņoja, ka izstāsies no partijas un aizies no "Vienotības" Saeimas frakcijas.

Līdz šim "Vienotības" priekšsēdētāja pienākumus pildīja Andris Piebalgs, kurš tagad vairs uz šo amatu nepretendēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!