Foto: LETA

Rīgas domes opozīcija šodien ārkārtas sēdē pusotras stundas laikā lūguši jau trīs pārtraukumus, norādot, ka nav bijis laika iepazīties ar ārkārtas sēdes darba kārtībā iekļautajiem 140 jautājumiem, novēroja aģentūra LETA.

Rīgas domes ārkārtas sēde sākās ar 10 minūšu pārtraukuma, ko lūdza "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis (V). Sēdes sākumā Ķirsis uzdeva Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) jautājumu, kas tik svarīgs ir noticis, ka bijis nepieciešams sasaukt ārkārtas sēdi ar 140 darba kārtības jautājumiem. Ušakovs norādīja, ka izmantojis savas priekšsēdētāja tiesības šādu sēdi sasaukt. Turklāt pauda, ka rītdien notiek Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongress, tāpēc cita starpā jāapstiprina deputāti, kas uz to tiks deleģēti.

Ķirsis jautāja, kāpēc ārkārtas sēdē izskatāmi pārējie 139 jautājumi, uz ko Ušakovs atbildēja, ka "mēs šeit esam pieraduši daudz strādāt".

Sākot skatīt pirmo jautājumu, Ķirsis lūdza priekšsēdētājam izsludināt 10 minūšu pārtraukumu, norādot, ka diemžēl daļa deputātu, strādājot domes komitejās, nav paspējuši iepazīties ar ārkārtas sēdē skatāmajiem 140 jautājumiem, tāpēc nepieciešams pārtraukums.

Ušakovs pirmo pārtraukumu vairākkārt pagarināja tehnisku problēmu dēļ un tas ievilkās līdz 30 minūtēm.

Pēc tam, skatot divus jautājumus, pārtraukumus lūdza Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) deputāte Juta Strīķe, tādējādi attaisnojoties, ka opozīcijas deputātiem nav bijis laika iepazīties ar 140 ārkārtas sēdes darba kārtības jautājumiem.

Izskatot devīto jautājumu par grozījumiem pašvaldības nolikumā, teju pēc divu stundu darba, kura laikā aptuveni 50 minūtes bijuši pārtraukumi, Ušakovs izsludināja vēl vienu 10 minūšu pārtraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!