Latvijas Gaisa spēku Sakaru nodrošinājuma posms piedalās treniņā ēku ugunsgrēka simulatorā ar cietušo glābšanu sadarbībā ar ASV Mičiganas militārajiem ugunsdzēsējiem, liecina Nacionālo bruņoto spēku publicētā informācija un videomateriāls.

Mācības notiek Alpenas apmācību centrā mācību "Northern Strike" laikā.
Kaujas audiovizuālā grupa ir Gatis Indrēvics, Ēriks Kukutis.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 70 Latvijas karavīri un zemessargi piedalījās militārajās mācībās "Northern strike" ASV, Mičiganas štatā. Latviju mācībās pārstāvēja gaisa atbalsta kontrolieri un uguns atbalsta grupa, kā arī Zemessardzes 4. brigādes kājnieku vads.

Mācībās piedalījās vairāk nekā 5000 ASV un sabiedroto valstu karavīri un jūras kājnieki, sniedzot iespēju karavīriem trenēties veikt plaša mēroga operācijas ar gaisa, jūras un sauszemes elementu integrāciju, sinhronizējot uguns atbalstu, tai skaitā tuvā gaisa atbalstu, un sadarbojoties starptautiskā vidē.

Jau kopš 1992. gada NBS cieši sadarbojas ar Mičiganas pavalsts Nacionālo gvardi, organizējot militāro apmācību procesu karavīriem, kopīgas militārās mācības un īstenojot citus sadarbības projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!