Foto: F64
Ilggadējo Rīgas Franču liceja direktorei Birutu Vīksnu amatā plāno nomainīt viņas meita Vineta Rūtenberga, kura kopš 2002. gada ir direktores vietniece.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien atbalstīja Rūtenbergas kandidatūru Rīgas Franču liceja direktores amatā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datubāzē pieejamā amatpersonu deklarācija liecina, ka Vīksna bijusi Franču liceja direktore kopš 2000.gada. Vīksnas meita Rūtenberga kopš 2002. gada ir Rīgas Franču liceja direktora vietniece.

Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu vadītāja amatu komisija Rūtenbergas kandidatūru izskatīja 20. jūnijā, kad to atbalstīja visi deviņi komisijas locekļi.

Rūtenbergas kandidatūru akceptējusi arī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), norādot, ka skolas direktoram ir nepieciešams bakalaura vai maģistra grāds pedagoģijā vai izglītībā, vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība pedagoģijā, vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un B programma pedagoģijā vismaz 72 stundu apjomā.

Izvērtējot Rūtenbergas izglītības un profesionālās kvalifikācijas dokumentus, ministrija konstatējusi, ka viņa ir ieguvusi bakalaura grādus angļu un franču filoloģija, maģistra grādu angļu filoloģijā un filoloģijas doktora grādu valodniecībā, kā arī pieteikusies studijām Latvijas Universitātes (LU) otrā līmeņa īsajā profesionālās augstākās izglītības studiju programmā "Vidējās izglītības angļu valodas skolotājs", ko apliecina 9. augustā elektroniski iesniegtais LU pieteikuma apliecinājums.

Izglītības likums paredz, ka par vispārējās vidējās izglītības iestādes vadītāju ir tiesīga strādāt arī persona ar augstāko izglītību, kura apgūst pedagoģisko izglītību, tāpēc IZM saskaņojusi Rūtenbergas kandidatūru Rīgas Franču liceja direktores amatam.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti atbalstīja Rūtenbergas kandidatūru, tomēr galējo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!