Foto: LETA

Valsts policija aizturējusi un apcietinājusi vīrieti, kurš pirmdien, 14. augustā, Teikā sabiedriskajā transportā alkohola reibumā uzbrucis jaunietim un iegriezis viņam ar nazi galvā, informē Valsts policijā.

Pirmdien, 14. augustā, ap pulksten 19.30 1. maršruta tramvajā Rīgā, Ropažu ielā, norisinājies konflikts starp piedzērušos vīrieti un tramvaja vadītāju.

Policijas patlaban rīcībā esošā informācija liecina, ka pasažieris uzvedies agresīvi un izaicinoši, tāpēc tramvaja vadītājs palūdzis viņu pamest tramvaju. Tas vēl vairāk saniknojis vīrieti. Strīdā iesaistījies jaunietis, kurš centies aizstāvēt vadītāju, taču agresīvais kungs izvilcis nazi un iegriezis ar to jaunietim galvā.

Pēc nozieguma ļaundaris meties laukā pa durvīm, taču iedzīvotāji viņu aizturējuši līdz notikuma vietā ieradies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts policijas Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Aizdomās turētais 1993. gadā dzimušais vīrietis izrādījis agresiju arī pret mediķiem, lamājoties un draudot izrēķināties. Policisti viņu aizturējuši un nogādājuši iecirknī.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas – par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Saistībā ar huligāniskajām darbībām pret medicīnas personālu pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība.

Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Policija izsaka pateicību drosmīgajam jaunietim, kurš, riskējot ar savu dzīvību un veselību, aizstāvējis tramvaja vadītāju, tāpat policija pateicas iedzīvotājiem, kuri aizturējuši vīrieti līdz policistu ierašanās brīdim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!