Foto: LETA

Latvijā uz pusi jāsamazina ierēdņu skaits, kā arī jāsamazina ministriju skaits, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda politiskās partijas ''KPV LV'' dibinātājs un Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

''Mēs gribētu izdarīt tā, ka mēs atlaistu pusi no Latvijas valsts ierēdņiem'', teica Kaimiņš, ''mums ir milzīga ierēdņu gūzma''. Viņš arī norādīja, ka Latvijas nodokļu maksātāji nespējot šai ierēdņu masai ''samaksāt algas''.

Gan ierēdņu, gan ministriju skaita samazināšana ir divi uzdevumi, kas tikšot ietverti "KPV LV" jaunajā programmā, kas šobrīd esot izstrādes procesā. Vaicāts par to, kādēļ pēdējā laikā pieklususi viņa aktīvā publiskā darbība, tostarp ierakti dažādos sociālajos tīklos, Kaimiņš skaidroja: "Mēs strādājam ne tviterī, ne "Facebook". Mēs strādājam ar jauno programmu."

Deputāts arī noraidīja žurnālistu apgalvojumu, ka šogad notikušajās pašvaldību vēlēšanās partijai neesot veicies. Viņaprāt, rezultāti priekš jaunas partijas "ir labi".

Jau ziņots, ka jūlijā populārākā partija joprojām bijusi "Saskaņa", bet par Kaimiņa vadīto partiju "KPV LV" Saeimas vēlēšanās gatavi balsot bija 1,4 %.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!