Foto: Pašvaldības policija
10. augustā neilgi pēc pulksten 20 Rīgas pašvaldības policisti saņēmuši informāciju par trīs nepilngadīgām personām, kuras ar viskija pudeli dodas Mežaparka virzienā.

Ierodoties notikuma vietā, apsekota norādītā teritorija un pamanīti divi streipuļojoši pusaudži. Policisti devās pie manāmi iereibušajām personām, netālu no abiem zēniem pamanīts arī trešais aculiecinieka redzētais pusaudzis. Puisis, ieraugot policistus, metās bēgt. Viens no policistiem palika notikuma vietā, savukārt otrs devās pakaļ bēglim.

Tikmēr ar abiem notikumā palikušajiem pusaudžiem veiktas pārrunas. No abiem zēniem bija jūtama spēcīga alkohola smaka, taču viņi kategoriski noliedza, ka būtu lietojuši grādīgos dzērienus, tiesa, viena pusaudža somā gan atrasta pusizdzerta "Jim Beam" viskija pudele.

Uz notikuma vietu nosūtīta vēl viena policijas ekipāža trešā pusaudža meklēšanai. Abus iereibušos zēnus atdalīja. Vecākais no viņiem sarunas laikā ar policistu mēģināja satvert šaujamieroci, lamājās ar cieņu aizskarošiem vārdiem, draudēja ar nepatikšanās darba vietā, atteicās nosaukt savus personas datus un mēģināja aizbēgt. Tāpēc ticis pieņemts lēmums pusaudzi ievietot pagaidu aizturēšanas telpā, taču viņš nespēja nomierināties un ar kājām sāka spārdīt pa aizturēšanas nodalījuma režģi. Policistam nācās pielietot fizisku spēku un pusaudzi saslēgt rokudzelžos.

Tikmēr jaunākais zēns uzdevās par svešu personu un pārliecinoši taisnojās, ka alkoholu, būdams nepilngadīgs, nelietojot. Tomēr mirkli vēlāk puisis, redzot drauga bēgšanas mēģinājumu, izkāpa no operatīva transportlīdzekļa salona un metās bēgt. Policists devās pusaudzim pakaļ un ar kāda garāmgājēja palīdzību zēns ticis noķerts un atvests atpakaļ pie operatīvā transportlīdzekļa.

Abi nogādāti dežūrdaļā, kur noskaidrotas pusaudžu identitātes un pārbaudīta alkohola koncentrācija. 16 gadus vecajam pusaudzim konstatēts 1,07 promiļu reibums, savukārt 15 gadus vecajam pusaudzim konstatēts 2,05 promiļu reibums.

Saistībā ar notikušo uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietas. Abi pārkāpēji nodoti Valsts policijas Nepilngadīgo prevencijas nodaļas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!