Foto: Valsts policija

Ceturtdien, 10. augustā, Valsts policija Salaspils novada Silabriežos pārbaudes laikā kādā angārā atsavinājusi 7250 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka angārs kalpojis nelegālā alkohola uzglabāšanai un pildīšanai pudelēs, lai vēlāk to piegādātu nelegālajām tirdzniecības vietām, informē Valsts policijā.

Precīzi apstākļi vēl tiek skaidroti kriminālprocesā, bet notikuma vietā aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēti divi vīrieši.

Jūnijā Valsts policija saņēmusi pirmos "signālus", ka Silabriežos vienā no bijušās fabrikas ēkām tiek uzglabāts alkohola surogāts un nelikumīgi iegūtas cigaretes. Policisti ieguvuši tiesas atļauju konkrētajā adresē veikt pārbaudi.

10. augustā pulksten 10 Salaspils iecirkņa likumsargi ieradušies konkrētajā vietā, angāra durvju atvēršanai piesaistot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Telpā policisti uzgājuši lielu daudzumu šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku – kopā 7520 litrus. Visvairāk alkohola surogāta – 6420 litri – bija sapildīts bākās. Atlikusī daļa bijusi jau salieta pudelēs. Policisti telpā atraduši un atsavinājuši 507 pudeles degvīna, 404 pudeles viskija un 126 pudeles brendija. Precīzu izņemtā šķidruma sastāvu noteiks ekspertīzē.

Tāpat šajā vietā likumsargi atraduši un konfiscējuši 1000 cigarešu ar Krievijas akcīzes markām.

Angārā policisti aizturējuši 1957. gadā un 1961. gadā dzimušus vīriešus, kuri pēc policijas rīcībā esošās informācijas saistīti ar šo noziegumu. Jaunākais no viņiem jau iepriekš administratīvi sodīts par nelegāla alkohola uzglabāšanu.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 3. daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu aizdomās turēto vīriešu lomu šajā noziegumā un precīzus notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!