Foto: LETA
Vecrīgā, Grēcinieku ielā, izvietotā viesnīca "Hotel Garden Palace" atsākusi viesu uzņemšanu un, kopš darbības atjaunošanas 10.augusta vakarā, uzņemti jau vismaz 20 viesi, informē viesnīcas pārvaldītāja SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šmits

Viesi ieradušies no Apvienotās karalistes, Francijas, Spānijas, Lietuvas un citām valstīm. Šmits informēja, ka atjaunota arī sadarbība ar viesnīcu rezervēšanas sistēmu "booking.com".

Kā vēstīts, šonedēļ viesnīcas darbība tika apturēta, jo 7. augustā viesnīcas īpašnieka "966 Freecom" valdes priekšsēdētājs Uldis Skudra kopā ar apsardzes firmas darbiniekiem ieradās viesnīcā, "lai apturētu nelikumīgu īpašuma izmantošanu no noziedzīga grupējuma puses, un ir norīkojusi apsardzi tai piederošā īpašumā, lai nepieļautu turpmāku īpašuma izzagšanu". Viesnīcas apmeklētāji tika izmitināti citās viesnīcās.

Savukārt 9. augustā SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Šmits zvērināta advokāta Alda Liepiņa klātbūtnē ieradās viesnīcā un lūdza tajā nelikumīgi esošos bruņotos cilvēkus viesnīcu atstāt, tomēr pieci apsargi palika viesnīcā un iebarikādējās tās restorānā. Apsargi viesnīcu pameta vien 9. augusta vakarā, informē Šmits.

Jau ziņots, ka saistībā ar notikušo policijā sākta resoriskā pārbaude, bet kriminālprocess sākts nav.

Savukārt "Sun Seasons" par "966 Freecom" pārstāvju rīcību, pārkāpumiem un viesnīcai nodarīto kaitējumu iesniegusi iesniegumu Valsts policijā.

Šmits atgādina, ka no viesnīcas tika izzagti dokumenti un viesnīca patvaļīgi izņemta no www.booking.com viesnīcu rezervēšanas platformas. Pirmie aprēķini liecina, ka "Sun Seasons" ir nodarīti vismaz 150 000 eiro zaudējumi.

Jau vēstīts, ka 2016.gada oktobrī reģistrētā "Sun Seasons" pilnībā pieder Mārim Rjabiņinam un tās valdes priekšsēdētājs ir Šmits, liecina Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošas firmas "Lursoft" dati.

Savukārt SIA "Garden Palace", par kuras izlikšanu no viesnīcas telpām Skudram bija izdots izpildu raksts, UR reģistrēta 2009.gadā. Lursoft" dati liecina, ka kompānijai šā gada jūlijā bijis 72 134 eiro nodokļu parāds. 2016.gadā tās apgrozījums bijis 1 368 405 eiro, bet gads noslēgts ar 67862 eiro zaudējumiem. Šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir jau minētais Māris Rjabiņins.

No 2009.gada līdz 2012.gadam uzņēmuma īpašnieks bija Uldis Skudra, bet no 2012.gada līdz šim 100% uzņēmuma pieder 2007.gadā reģistrētajai SIA "555 Brand Hotel".

"555 Brand Hotel" nodokļu parāds šā gada jūlijā bijis 12 828 eiro. Par pēdējiem gadiem uzņēmums nav iesniedzis finanšu datus. 2014.gadā tā apgrozījums bijis nulle, bet gads noslēgts ar 33 420 eiro zaudējumiem. Arī šīs firmas valdes priekšsēdētājs ir Rjabiņins, bet 100% īpašniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē reģistrētā "Upmax Trading Limited".

Iepriekšējo dalībnieku skaitā ir Uzbekistānas pilsonis Akbars Abdullajevs un britu salās reģistrētā "Brook Organization L.P.", Valentīna Gulami un Nikolajs Kočujevskis. Savukārt valdē kādu laiku darbojies Skudra.

Gan "555 Brand Hotel", gan "Garden Palace" un "Sun Seasons" reģistrētas vienā adresē Rīgā, Kaļķu ielā 3A.

Strīdā iesaistītā "966 Freecom" UR reģistrēta 2008.gadā. Pērno gadu uzņēmums noslēdzis ar 6153 eiro zaudējumiem, bet tā apgrozījums bijis nulle. No šā gada 4.augusta 99, 99719% uzņēmuma kapitāla daļu īpašniece ir Panamā reģistrētā "Stralis Investment S.A.", bet atlikušās kapitāldaļas pieder Skudram.

Iepriekš uzņēmuma īpašnieku skaitā bijusi gan "Stralis Investment S.A.", gan Lielbritānijā reģistrētā "Gatex Europe L.P.", Akbars Abdullajevs un Valentīna Gulami, kuri kādu laiku bijuši arī uzņēmuma valdē, un arī Belizā reģistrēta "Eurozonex S.A.". No 2013.gada valdes priekšsēdētājs ir Skudra.

Jau ziņots, ka 2013.gada oktobrī Uzbekistānas pilsonis Akbars Abdulajevs kopā ar biznesa partneri Eljoru Junusovu Latvijas valdībai pieteica investīciju pretenziju, kurā apgalvoja, ka noziedzīgs grupējums, kuru vada Gulams Mohameds Gulami, ar viltotu dokumentu palīdzību panācis viesnīcu "Royal Square Hotel&Suites" un "Garden Palace Hotel" prettiesisku atņemšanu.

Reiderisms īstenots, pārņemot kontroli viesnīcas pastarpinātajā īpašniecē - ārzonas kompānijā, proti, Lielbritānijas uzņēmumā "Brook Organisation L.P." Līdz 2012.gada nogalei šis ofšors bija SIA "555 Brand Hotel" jeb vērtīgas ēkas Kaļķu ielā 3a īpašnieks.

"966 Freecom" ir viesnīcas "Garden Palace" ēkas īpašnieks Grēcinieku ielā 28. 2010. gadā šī savulaik Abdulajevam piederošā kompānija ar iekārojamo īpašumu nonākusi Panamā reģistrētā uzņēmuma "Stralis Investment S.A." rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!