Foto: LETA

"Vienotības" Rēzeknes nodaļa vienbalsīgi partijas priekšsēdētāja amatam izvirzījusi politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna kandidatūru, pastāstīja nodaļas vadītājs Vasīlijs Smuļs.

Viņš norādīja, ka Smiltēns esot piekritis kandidēt uz partijas vadītāja amatu. Rēzeknes nodaļas pārstāvji viņu atbalsta, jo viņš atbilst biedru redzējumam par nākamo vadītāju, kā arī lomu nospēlējusi paša politiķa vēlme vadīt partiju, teica Smuļs. "Politiskajam līderim jābūt ļoti labam oratoram, jo klusējot politisko spēku nav iespējams vadīt," norādīja vietējās nodaļas vadītājs.

Smuļs prognozēja, ka Smiltēna kandidatūru izvirzīs vēl vairākas nodaļas. Vaicāts, vai Smiltēns nevarētu tomēr izlemt nekandidēt, Rēzeknes nodaļas vadītājs šādu iespēju apšaubīja, vēlreiz norādot uz biedru izteikto atbalstu politiķim.

Savukārt "Vienotības" Alūksnes novada nodaļas vadītājs Dzintars Adlers sacīja, ka "Vienotība" turpmāk būtu jāvada "kādam no jaunajiem". Viņš atturējās paust atbalstu kādam konkrētam kandidātam, taču pieļāva, ka tas varētu būt arī kāds no izskanējušiem iespējamiem kandidātiem - Smiltēns vai Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Adlers uzvēra, ka partijai, pirmkārt, jāstrādā pie reģionu iedzīvotāju labklājības paaugstināšanas, jānodrošina valsts līdzsvarota attīstība, kā arī "jātiek galā" ar "oligarhu lietu". "Vienotībai" ir jāturpina uzsvērt nepieciešamība mazināt sociālo nevienlīdzību, piebilda politiķis.

Gan Smuļs, gan Adlers uzskata, ka "Vienotībai" ir iespēja palielināt savu popularitāti pirms 13.Saeimas vēlēšanām 2018.gada rudenī.

Kā ziņots, pats Smiltēns norādījis, ka gadījumā, ja Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa līdz kongresa norisei nebūs atstājusi šo amatu, viņam būs jāpieņem lēmums par savu statusu partijā, tajā skaitā par to, vai kandidēt vai nekandidēt uz partijas vadītāja posteni. Iepriekš viņš bija pieļāvis arī iespēju šādā situāciju izstāties no partijas.

Partijai 19.augustā notiks kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju. Bez Ķirša pieteiktās un Smiltēna iespējamās kandidatūras neoficiāli izskanējis, ka pretendēt uz "Vienotības" priekšsēdētāja amatu piedāvāts arī ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (V).

Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz šo amatu nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!