Vecrīgā esošajā viesnīcā "Hotel Garden Palace" nav notikusi nekāda bruņota pārņemšana, nav ņemti nekādi ķīlnieki, ceturtdien preses konferencē paziņoja SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Šmits un zvērināts advokāts Aldis Liepiņš.

Liepiņš sacīja, ka "cilvēkiem bija iespēja izmantot savus mobilos telefonus", kā arī "atvērt pirmā stāva logu un pa to aiziet prom".

Turklāt tieši "Sun Seasons" esot reāls nomas līgums, kas ļaujot strādāt viesnīcā, bet viesnīcas īpašnieces SIA "966 Freecom" valdes loceklim Uldim Skudram jau iepriekš tiesa izskaidrojusi, ka tad, ja viņam ir kādas pretenzijas, tad jāceļ prasība tiesā, nevis ar apsardzes palīdzību jāieņem viesnīca un savu iedomu dēļ tā jāslēdz.

Skudra esot minējis, ka no šīm telpām izlikta kāda tūriste, taču tā bijusi persona, kas nodarbojās ar to, lai viesus, kam spēkā esošas rezervācijas, "aizformētu uz citām viesnīcām", kas nozīmējot, ka esot darbiniece, sacīja Liepiņš

Tāpat viņš atklāja, ka šajās dienās viesnīca cietusi vairāk nekā 150 000 eiro zaudējumus. Tos veido negūtā peļņa, kā arī sabojāts viesnīcas inventārs, nozagto dokumenti, nozagts video novērošanas arhīvs. Par to visu tiek gatavots iesniegums policijā.

Strīda pamatā esot "viena cilvēka ambīcijas", kurš iedomājies, ka var "ieiet īpašumā ar apsardzes palīdzību", un, "ja viņam dod pretsparu, viņš apvainojas".

Tāpat Liepiņš skaidroja, ka konflikts Skudram esot bijis ar citu firmu, nevis ar "Sun Seasons", ar kuru nekādu konfliktu neesot.

Līgums par viesnīcu gan esot noslēgts ar "966 Freecom", bet tas šā gada jūnijā noslēgts ar citu valdes locekli Aļonu Zahoruko nevis Skudru, kurš iepriekš tieši "Sun Seasons" pārmetis viesnīcas pārņemšanu. Tāpat starp "966 Freecom" akcionāriem nepārtraukti notiekot strīdi, kas tiekot risināti tiesā.

Tieši Skudra esot ienācis viesnīcā "tikai ar savu apsardzes kompāniju" un izlicis visus no viesnīcas. Viņš viesnīcā ieradies bez tiesu izpildītāja, pretēji "Sun Seasons", kura atrašanos viesnīcā pamato tiesas spriedums.

Skudram par labu gan arī esot bijis tiesas spriedums, taču tas bijis strīdā ar SIA "Garden Palace". Kad viņš ieradies, lai šo spriedumu izpildītu, izrādījies, ka viesnīcas telpās ir "Sun Seasons" un izpildraksts par "Garden Palace" izlikšanu apturēts.

Apsardzes kompānija, ar ko vienojusies "Sun Seasons", palikšot telpās. Ceturtdienas vakarā viesnīca atsākšot viesu uzņemšanu.

2016.gada oktobrī reģistrētā "Sun Seasons" pilnībā pieder Mārim Rjabiņinam un tās valdes priekšsēdētājs ir Šmits, liecina Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošas firmas "Lursoft" dati.

Savukārt otra preses konferencē pieminētā kompānija SIA "Garden Palace" UR reģistrēta 2009.gadā. Lursoft" dati liecina, ka kompānijai šā gada jūlijā bijis 72 134 eiro nodokļu parāds. 2016.gadā tās apgrozījums bijis 1 368 405 eiro, bet gads noslēgts ar 67862 eiro zaudējumiem. Šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir jau minētais Māris Rjabiņins.

No 2009.gada līdz 2012.gadam uzņēmuma īpašnieks bija Uldis Skudra, bet no 2012.gada līdz šim 100% uzņēmuma pieder 2007.gadā reģistrētajai SIA "555 Brand Hotel".

"555 Brand Hotel" nodokļu parāds šā gada jūlijā bijis 12 828 eiro. Par pēdējiem gadiem uzņēmums nav iesniedzis finanšu datus. 2014.gadā tā apgrozījums bijis nulle, bet gads noslēgts ar 33 420 eiro zaudējumiem. Arī šīs firmas valdes priekšsēdētājs ir Rjabiņins, bet 100% īpašniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē reģistrētā "Upmax Trading Limited".

Iepriekšējo dalībnieku skaitā ir Uzbekistānas pilsonis Akbars Abdullajevs un britu salās reģistrētā "Brook Organization L.P.", Valentīna Gulami un Nikolajs Kočujevskis. Savukārt valdē kādu laiku darbojies Skudra.

Gan "555 Brand Hotel", gan "Garden Palace" un "Sun Seasons" reģistrētas vienā adresē Rīgā, Kaļķu ielā 3A.

Strīdā iesaistītā "966 Freecom" UR reģistrēta 2008.gadā. Pērno gadu uzņēmums noslēdzis ar 6153 eiro zaudējumiem, bet tā apgrozījums bijis nulle. No šā gada 4.augusta 99, 99719% uzņēmuma kapitāla daļu īpašniece ir Panamā reģistrētā "Stralis Investment S.A.", bet atlikušās kapitāldaļas pieder Skudram.

Iepriekš uzņēmuma īpašnieku skaitā bijusi gan "Stralis Investment S.A.", gan Lielbritānijā reģistrētā "Gatex Europe L.P.", Akbars Abdullajevs un Valentīna Gulami, kuri kādu laiku bijuši arī uzņēmuma valdē, un arī Belizā reģistrēta "Eurozonex S.A.". No 2013.gada valdes priekšsēdētājs ir Skudra.

Jau vēstīts, ka naktī uz trešdienu, 9. augustu, viesnīcā "Hotel Garden Palace" Grēcinieku ielā, Rīgā, esot notikusi bruņota ielaušanās, portālu "Delfi" informēja viesnīcas īpašnieces SIA "966 Freecom" valdes loceklis Uldis Skudra.

Viņš norādīja, ka nezināmas personas ielauzušās viesnīcas numuros, kādu viesnīcas apmeklētāju izdzenot ārā un ārpus viesnīcas teritorijas izliekot arī šīs sievietes mantas. Tāpat nezināmās personas esot pielietojušas vardarbību pret šo apmeklētāju, lai atņemtu viņai personu apliecinošos dokumentus un mobilo telefonu.

Par notikušo viesnīcas īpašnieki vērsušies policijā. Turklāt Skudra norādaīja ka uzņēmuma īpašniekiem esot liegta iespēja iekļūt tam piederošajā viesnīcā.

Kopš pirmdienas, kad uzņēmums visus viesnīcas viesus, ko nomnieks nelikumīgi izmitinājis viesnīcā un paņēmis samaksu, izmitinājis citās viesnīcās, viesnīcā vairs citu viesu naktī uz trešdienu nebija.

Skudra vērsa uzmanību, ka uzņēmuma rīcībā ir Rīgas apgabaltiesas jūnija galīgs nepārsūdzams lēmums par to, ka nomnieks ir nelikumīgi atradies uzņēmuma telpās kopš 2013. gada 31. janvāra.

Savukārt SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Šmits stāstīja, ka viņa rīcībā esošie dokumenti liecina, ka "Sun Seasons" pārstāvji atrodas viesnīcas telpās likumīgi. Taču, atstājot telpas, Skudras, kurš neesot tiesīgs pārstāvēt "966 Freecom" tiesā, pārstāvji esot paņēmuši līdzi visus dokumentus, kas atradušies viesnīcā, tādēļ patlaban notiek aktīvs darbs, lai tos atjaunotu.

8.augustā ar tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga palīdzību esot atjaunoti dokumenti par nomas tiesībām, un tikai tad uzņēmēja pārstāvji devušies uz viesnīcas telpām. Tas darīts tiesu izpildītājas Sandras Rundules pavadībā. Tikusi izsaukta arī policija.

Ar policijas palīdzību telpas lūgts atstāt arī tajā brīdī vienīgajai uz vietas esošajai viesnīcas iemītniecei, kura esot norādījusi, ka ir ar viesnīcas īpašniekiem saistīta persona.

Šmits norādīja, ka uzņēmums ir iesniedzis iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu par reiderisma un uzņēmuma sagrābšanas mēģinājumu.

Šmits uzsver, ka "966 Freecom" nav tiesību šādi rīkoties, jo "Sun Seasons" no telpām tiek mēģināts izlikt balstoties uz ar uzņēmumu nesaistītu tiesas lēmumu par iepriekšējā ēkas nomnieka SIA "Garden Palace" izlikšanu no telpām.

Kā skaidroja Šmits, "966 Freecom" valdes priekšsēdētājs Skudra, kurš skaitās viens no viesnīcas "Hotel Garden Palace" ēkas Grēcinieku ielā 28, Rīgā, īpašniekiem, esot prettiesiski ieradies viesnīcā 15 līdz 20 apsargu pavadībā un no telpām izlicis viesnīcas darbiniekus un viesus, paralēli "izvandot numuriņus un izzogot viesnīcā esošos dokumentus un seifus".

Jau ziņots, ka 2013.gada oktobrī Uzbekistānas pilsonis Akbars Abdulajevs kopā ar biznesa partneri Eljoru Junusovu Latvijas valdībai pieteica investīciju pretenziju, kurā apgalvoja, ka noziedzīgs grupējums, kuru vada Gulams Mohameds Gulami, ar viltotu dokumentu palīdzību panācis viesnīcu "Royal Square Hotel&Suites" un "Garden Palace Hotel" prettiesisku atņemšanu.

Reiderisms esot īstenots, pārņemot kontroli viesnīcas pastarpinātajā īpašniecē - ārzonas kompānijā, proti, Lielbritānijas uzņēmumā "Brook Organisation L.P." Līdz 2012.gada nogalei šis ofšors bija SIA "555 Brand Hotel" jeb vērtīgas ēkas Kaļķu ielā 3a īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!