Piektdien ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Daugavgrīvas ielā, Rīgā, kur deg riepu kaudze, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēmis pulksten 12.20.

Pulksten 14.10 ugunsgrēks ir lokalizēts un turpinās dzēšanas darbi. VUGD aplēses liecina, ka ugunsgrēka platība ir 250 kvadrātmetri.

Kas deg? @Tvnet_portals @DelfiLV @apollo_lv pic.twitter.com/4RKEAWNix5— Roberts Andersons (@BubliksOoops) August 4, 2017

Riepu ugunsgrēks Pārdaugavā izcēlies Rīgas domei piederošā zemes gabalā, ko tā iznomājusi kādam komersantam, aģentūrai LETA sacīja Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes (RVP) Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja vietnieks Jānis Lapsiņš. Viņš skaidroja, ka Spilvas lidlauka apkārtnē aizdegušās aptuveni 200 riepas, kas atradušās 10x15 metru lielā krāvumā.

Pēc zemes kadastra numura secināts, ka teritorija pieder Rīgas pašvaldībai, taču tā ir iznomāta kādam komersantam, kura nosaukumu VVD pagaidām neatklāj. Lapsiņš sacīja, ka VVD sazināsies gan ar Rīgas domi, gan arī nomnieku, lai skaidrotu lietas apstākļus.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas nami" pārstāvji aģentūrai LETA atklāja, ka šo zemi nomā SIA "Aerobig Plus", ar ko pērnajā gadā tika parakstīts nomas līgums uz 12 gadiem.

Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!