Foto: F64

Valsts policijai (VP) izdevies identificēt un 6. jūnijā aizturēt vīrieti, kurš maija sākumā ielauzās Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā un nozaga viņa privāto datoru, pirmdien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze".

Likumsargiem izdevies atrast nozagto datoru un atdot to īpašniekam. Tajā nav atradusies klasificēta informācija.

VP pārstāve Samanta Čapkovska atklājusi, ka zaglis ir 1979. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantisko noziegumu veikšanu. 8. jūnijā tiesa vīrietim kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu. Sīkākus komentārus VP nesniedz.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, kas veikta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

SAB pārstāve Iveta Maura, vaicāta, vai pēc šī gadījuma pieņemti kādi stingrāki drošības kritēriji, norāda, ka pašlaik normatīvie akti neparedz SAB direktoram nodrošināt apsardzi un arī diskusijas par šo jautājumu neesot bijušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!