Foto: Shutterstock

Ventspilī ceturtdien tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu patēvam, kurš tiek turēts aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu 12 gadus vecam zēnam, portālu "Delfi" informē Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Pirmdien, 24. jūlijā, VP saņēma informāciju no slimnīcas par to, ka iestādē ievietots kāds 12 gadus vecs zēns, kuram mediķi konstatējuši miesas bojājumus.

Uz aizdomu pamata par miesas bojājumu nodarīšanu VP aizturēja zēna patēvu, bet ceturtdien, 27. jūlijā, tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Bērns šobrīd atrodas slimnīcā. Pēc izrakstīšanās viņam nozīmēs dažāda veida ekspertīzes, lai noteiktu iegūto miesas bojājumu laiku un smagumu.

VP uzsākusi kriminālprocesu par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja tam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un, ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

VP norāda, ka par šādu noziegumu kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un VP plašāku informāciju šobrīd nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!