Foto: LETA

Mārtiņš Bondars no Latvijas reģionu apvienības (LRA) vadītāja amata nolēmis atkāpties, ņemot vērā vairākus nesaprotamus LRA deputātu lēmumus, tostarp zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisijas pieprasījuma gadījumā.

Bondars par atkāpšanos paziņoja pēc tam, kad deputāts Mārtiņš Šics (LRA) bija atbalstījis Ingunas Sudrabas (NSL) iecelšanu tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā.

Intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" Bondars skaidroja, ka LRA frakcija pēdējā mēneša laikā pieņēmusi vairākus lēmumus, kas viņam nav saprotami, tostarp par Dūklava demisijas pieprasījumu. Tāpat Bondars būtu rīkojies citādāk, lemjot par nodokļu reformu.

Intervijā Latvijas Radio Bondars vērsa uzmanību uz to, ka frakcijai ir milzīga atbildība, izvēloties, kādu kursu iet un kādas vērtības pieņemt.

"Es nevaru pārliecināt rīkoties citādāk, tāpēc jānoiet malā," savu atkāpšanos pamatoja Bondars.

Bondars turpinās darbu Rīgas domē kā deputāts no LRA/"Latvijas attīstībai" saraksta, un viņš arī turpmāk būs Reģionu alianses biedrs.

Kā ziņots, par "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju ceturtdien tika ievēlēta Sudraba.

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās "oligarhu sarunās", nacionālās apvienības deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!