Foto: Publicitātes foto

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas vadības uzticēšana Ingunai Sudrabai sociālajos tīklos izraisījusi pamatīgu vētru, bet Latvijas Reģionu apvienības deputāta Mārtiņa Šica balsojums par labu Sudrabas kandidatūrai bijis pēdējais piliens Mārtiņam Bondaram, kurš paziņojis par atkāpšanos no šīs partijas vadītāja amata.

Kā ziņots, par otru kandidātu – Andreju Judinu (V) – balsoja viņš pats un Ritvars Jansons (NA), bet par Sudrabu – viņa pati, Igors Pimenovs (S), Mārtiņš Šics (LRA) un Ainārs Mežulis (ZZS).

"Ņemot vērā pēdējā laika LRA balsojumus Saeimā, es atkāpjos no LRA valdes priekšsēdētāja amata," mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Bondars.

Citi komentētāji atgādina par interešu konflikta ēnu Sudrabas darbībā. Tāpat tiek apšaubīta viņas piemērotība "oligarhu lietas" un "Rīdzenes sarunu" izmeklēšanai, ja pašās noplūdušajās "Rīdzenes sarunās" Aināram Šleseram pietuvinātais uzņēmējs Viesturs Koziols citēts, sakot, ka "Saskaņas" ievešana valdībā esot uzticēta Sudrabai, jo "tas Maskavā ir nolemts, ka mums vajag Sudrabu par premjeri".

Savukārt otrs komisijas vadītāja amata kandidāts Judins "Twitter" paziņojis, ka vēl vakar LRA pārstāvis Šics "ieinteresēts parlamentārā izmeklēšanā un nepieņems ZZS piedāvājumus". "Kaut kas notika nakts laikā," uzskata Judins.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!