Foto: LETA
Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas ielu remontdarbu veicējiem piemēros sodus par neatbilstošu satiksmes organizēšanu darbu laikā, ja konstatēs šādus pārkāpumus.

Kā skaidroja departamentā, būvuzņēmējiem var piemērot naudas sodu 700 eiro apmērā.

Sociālajos tīklos ir ievietoti video, kuros redzams, ka ceļu remontdarbi veicēji Rīgā daudzviet nav parūpējušies par satiksmes dalībnieku, īpaši gājēju, drošību. Kā atzīmē "Facebook" lapa "Pilsēta cilvēkiem", daudzviet Rīgā šobrīd notiek ceļu remonta darbi, taču šo darbu organizācija vairākos objektos pārkāpj Ministru kabineta "Noteikumus par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem", jo daudzviet nav izveidotas atbilstošas satiksmes organizēšanas shēmas.

Vienā no šiem video redzams, kā veidojas bīstamas situācijas uz Dzirnavu un Krišjāņa Valdemāra ielas stūra, kur kāda velobraucēja mēģina šķērsot brauktuvi pie zaļās gaismas, bet izvietoto aizsargbarjeru dēļ gandrīz pakļuva zem trolejbusa.

Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins atgādināja, ka būvdarbu veikšana blīvi apdzīvotās teritorijās ir sarežģīta un rada neērtības satiksmes dalībniekiem, kas īslaicīgi var būt arī būtiskas, kā redzamajos videomateriālos.

Ierēdnis atzīmēja, ka departaments ir pateicīgi par sabiedrības līdzdalību, konstatējot un informējot departamentu par neatbilstošu darba organizēšanu būvdarbu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!