Foto: F64
Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni guvuši trīs bronzas medaļas 49. Starptautiskā ķīmijas olimpiādē, informē Valsts izglītības satura centrā.

Starptautiskā ķīmijas olimpiāde no 6. līdz 15. jūlijam notika Bangkokā un tās piepilsētās. Tajā piedalījās 75 valstu komandas, kopumā pulcējot 297 dalībniekus. Latvijas komandā startēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 12. klases skolēni Margarita Fomenko un Rihards Puplovskis, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolnieks Emīls Azanda un RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11. klases skolnieks Vladislavs Aščeulovs.

Trīs Latvijas skolēni uzrādīja līdzvērtīgus rezultātus, Margaritai Fomenko, Vladislavam Aščeulovam un Emīlam Azandam iegūstot bronzas medaļas.

Skolēniem olimpiādē bija jāveic laboratorijas darbi, pavadot piecas stundas laboratorijā, kur gaisa temperatūra vidēji bija +31 grāds, un pierādot savas prasmes analītiskajā ķīmijā un organiskajā sintēzē. Teorijas kārtā, kas arī ilga piecas stundas, bija jārisina 11 augstas grūtības uzdevumi, kopējam uzdevumu komplektam esot vairāk nekā uz 50 lapām.

50.Starptautiskā ķīmijas olimpiāde nākamgad norisināsies Čehijā un Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!