Foto: PantherMedia/Scanpix
Prokuratūra ir nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu pret trīs personu grupu, kurus apsūdz kāda jaunieša nosišanā ar beisbola nūju.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina, 27.jūnijā Rīgas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma panta par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu grupā, kā rezultātā iestājas cietušā nāve, saukti divi jaunieši un viena nepilngadīga persona.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada 24.jūlija vakarā apsūdzēto rīcībā bija nonākusi informācija, ka starp nepilngadīgā apsūdzētā paziņas tuviniekiem un kādu jaunieti noticis konflikts. Apsūdzētie, būdami alkohola reibumā, huligānisku motīvu vadīti, ieradušies dārza mājas teritorijā, kur noticis konflikts.

Pie dārza mājas krēslā sēdējis cietušais, un viens no apsūdzētajiem jauniešiem ar līdzi paņemto gāzes pistoli izšāva viņam sejā. Tad otrs apsūdzētais jaunietis ar līdzi paņemto beisbola nūju vienu reizi iesitis jaunietim pa muguru. Viņš mēģinājis aizbēgt no notikuma vietas, bet nokritis zemē.

Pa zemē guļošā vīrieša ķermeni viens no apsūdzētajiem jauniešiem ar beisbola nūju izdarījis ne mazāk kā 40 sitienus. Savukārt nepilngadīgais apsūdzētais ar teleskopisko steku ne mazāk kā 30 reizes iesitis vīrietim krūšu kurvja rajonā.

Pēc šo sitienu izdarīšanas, kad vīrietis vairs nepretojās uzbrucējiem, viens no apsūdzētajiem jauniešiem nodzēsis cigaretes cietušā ausīs, viens no jauniešiem filmējis cietušo ar sava mobilā telefona videokameru, bet trešais apsūdzētais nokārtojis uz cietušā savas dabiskās vajadzības. Pēc tam apsūdzētie ar automašīnu aizbrauca no notikuma vietas.

Cietušā nāve iestājās nākamajā dienā, 25.jūlijā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!