Foto: F64

Uz Ventspils šosejas (A10) turpinās būvdarbi piecos posmos, uz Liepājas šosejas (A9) – četros, uz Daugavpils šosejas (A6) un Valmieras šosejas (A3) – trijos, bet uz ceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza (A12) – divos, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Lielākie satiksmes ierobežojumi ir posmā no Daugavpils līdz Medumiem (A13), kur ceļā nepieciešama pusotra stunda, uz Rēzeknes šosejas posmā no Viļāniem līdz Varakļāniem un posmā no Rēzeknes līdz Ludzai (A12), kur ceļā jāpavada pa stundai.

Rīta un pēcpusdienas stundās Pierīgā var būt palēnināta satiksme uz Rīgas apvedceļa A5 pie Rīgas HES, kā arī pie tilta pār Lielupi uz Ventspils šosejas. Uz autoceļa Ulbroka – Ogre Ulbrokā ir palikuši tikai ātruma ierobežojumi, bet posms no Tīnūžiem līdz Ogrei (P5) būs satiksmei slēgts arī augustā.

Lielākie būvdarbu satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uZ Valmieras šosejas A3 no Braslas tilta līdz Straupei, kur ir trīs luksoforu posmi,un, lai izbrauktu šo posmu, nepieciešama pusstunda.

Uz Rīgas apvedceļa A5, kur pie Rīgas HES ir viens luksoforu posms, un, lai izbrauktu posmu ceļā jāpavada līdz pusstundai.

Uz Daugavpils šosejas A6 no Aiviekstes tilta līdz Jēkabpilij, kur divos posmos satiksmi organizē satiksmes regulētāji, lai izbrauktu posmu ir nepieciešama pusstunda un no Krāslavas Baltkrievijas virzienā, kur satiksmi organizē gan satiksmes regulētāji, gan tā tiek organizēta ar luksoforiem. Lai izbrauktu šo posmu, nepieciešama pusstunda.

Uz Liepājas šoseja A9 no Saldus līdz Bukupei ir četri luksoforu posmi, un, lai izbrauktu posmu, nepieciešama pusstunda, kā arī uz Ventspils šosejas A10, kur uz Lielupes tilta ir viens luksoforu posms. Lai izbrauktu šo posmu nepieciešama pusstunda. Savukārt starp rotācijas apļiem pie Tukuma ir divi luksoforu posmi, un, lai izbrauktu šo posmu, nepieciešamais laiks ir līdz pusstundai.

Uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza A12 no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Ludzai ir septiņi luksoforu posmi, un, lai šo posmu izbrauktu, nepieciešama aptuveni stunda. Tāpat remonti ir no Stirnienes līdz Viļāniem, kur ir 12 luksoforu posmi, un, lai izbrauktu posmu, nepieciešama stunda.

Uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) A13 no Daugavpils līdz Medumiem ir deviņi luksoforu posmi, kuru izbraukšanai nepieciešama pusotra stunda.

Uz reģionālajiem autoceļiem remonti ir Pierīgā, kur arī augustā būs slēgts posms no Tīnūžiem līdz Ogrei (P5). Apbraukt to var pa vietējās nozīmes ceļu Ogre–Jugla (V968), reģionālo ceļu Tīnūži–Koknese (P80) un Daugavpils šoseju (A6).

Kurzemē remonti ir uz autoceļa Pūre-Auce-Grīvaiši (P96) posmā no Penkules līdz Aucei, kur ir viens luksoforu posms, kura izbraukšanai nepieciešama pusstunda, Latgalē autoceļa Rēzekne – Gulbene (P36) posmā no Rēzeknes līdz Audriņiem, kur ir seši luksoforu posmi, un, lai izbrauktu posmu, nepieciešama pusstunda.

Vidzemē uz autoceļa Kocēni–Limbaži–Tūja (P11) pirms Umurgas Valmieras virzienā – četri luksoforu posmi, lai izbrauktu posmu – pusstunda, uz autoceļa Valmiera–Cēsis–Drabeši (P20) posmā no Cēsīm līdz Vidzemes šosejai (A2) ir seši luksoforu posmi, un, lai izbrauktu posmu, nepieciešams līdz stundai, uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) posmā no Brežģa kalna līdz Vecpiebalgai ir divi luksoforu posmi, lai izbrauktu posmu – līdz pusstundai, no Augšlīgatnes līdz Nītaurei (P32) ir seši luksoforu posmi, dažos posmos satiksme tiek virzīta pa apbraucamajiem ceļiem, lai izbrauktu posmu nepieciešama stunda, kā arī uz autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37) posmā pirms Gulbenes, braucot no Madonas puses, ir pieci luksoforu posmi, un, lai izbrauktu posmu, nepieciešama pusstunda.

Zemgalē autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) posmā no Krastiem līdz Ērberģei ir divi luksoforu posmi, lai izbrauktu posmu nepieciešams līdz pusstundai, autoceļa Aizkraukle–Jēkabpils (P76) posmā no dzelzceļa stacijas Daugava līdz Salai ir četri luksoforu posmi, lai izbrauktu posmu – ap pusstundu un uz autoceļa Bauska–Aizkraukle (P87) posmā no Jaunjelgavas līdz Pļaviņu HES ir divi luksoforu posmi. Lai izbrauktu posmu nepieciešams līdz pusstundai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!