Foto: LETA

Jūrmalas domes sēde ceturtdien akceptēja deputāta Arņa Ābelītes ("Tev, Jūrmalai") iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu.

Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā papildu plānotajam tika iekļauts jautājums par deputāta mandāta nolikšanu.

Ābelītis ar iesniegumu vērsies Jūrmalas domē, lūdzot pārtraukt deputāta pilnvaras. Dome akceptēja Ābelīša iesniegumu un pieņēma lēmumu par deputāta pilnvaru izbeigšanos.

Ar attiecīgo lēmumu dome lūdza vēlēšanu komisiju noteikt nākamo deputātu no attiecīgā saraksta - "Tev, Jūrmalai"/"Jaunā konservatīvā partija" (JKP).

Ābelītis norādīja, ka lēmumu nolikt deputāta mandātu pieņēmis, jo objektīvu iemeslu dēļ viņam nav bijusi iespēja likumīgi sakārtot savas ģimenes ēkas, kurās konstatēta nelikumīga būvniecība. Lai sakārtotu īpašumu tiesiskā ceļā, šī gada janvāra sākta lokālplānojuma izstrāde.

"Ņemot vērā šo faktu, lai nediskreditētu savus kolēģus, kā arī, lai nemestu aizdomu ēnu un netiktu izmantotas dažādas spekulācijas pret mūsu sadarbības partneriem JKP, es neredzu citu iespēju kā nolikt savu deputāta mandātu, ko izdarīju 17.jūlijā," pauda Ābelītis.

Kā ziņots, laikraksts "Neatkarīgā" nesen rakstīja, ka Jūrmalas opozīcijas domnieks Ābelītis pieķerts nelikumīgā būvniecībā viņam piederošajā ēstuvē "Kūriņš". Ābelīti Jūrmalas būvvaldei pārkāpumu atzinis un gada laikā apņēmies būvdarbus legalizēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!