Foto: Shutterstock
Ogres rajona tiesa šodien atcēla prasības nodrošinājumu SIA "966 Freecom" lietā, tādējādi atjaunojot valdes locekļa amatā Uldi Skudru.

Ogres rajona tiesā šodien tika izskatīta lieta, kurā uzņēmums "Freecom" cēla prasību pret šī paša uzņēmuma valdes locekli Uldi Skudru, lai viņu faktiski izslēgtu no uzņēmuma valdes.

Tiesas sēdē, kas ilga trīs stundas tika nolemts atjaunot valdes locekļa amatā Skudru, tādējādi arī atceļot prasības nodrošinājumu, kas liedza Skudram pildīt Rīgas apgabaltiesas nolēmumu, kurā tika nolemts izlikt no "Freecom" telpām uzņēmumu SIA "Garden Palace".

Skudras advokāts Indulis Balmaks sarunā ar apgalvo, ka 15. jūnijā divas personas ieradušās pie kādas notāres palīdzes un uzrādījušas Panamā izdotu pilnvaru, kas sniedz šīm personām tiesības rīkoties "Freecom" vairākuma dalībnieka "Strallis investment" vārdā.

Dienu pirms tiesas prāvas Balmaks saņēmis dokumentus no Panamas, kas, viņaprāt, pierāda to, ka šī pilnvara ir viltota un šo situāciju var saukt par reiderismu, taču tiesa nav pieņēmusi tos kā pierādījumu.

"Freecom" intereses tiesas prāvā pārstāvēja Oskars Lapsiņš, kurš sacīja, ka šobrīd plāno sagaidīt pilno tiesas nolēmumu un tad spriest par tālāko rīcību. Taču viņam esot aizdomas, ka Skudras puse sniegusi nepatiesus faktus tiesai.

Lapsiņš arī uzsvēra, ka nav saņēmis nekādu informāciju par falsificētiem dokumentiem, un norādīja, ka, ja ir aizdomas par dokumentu viltošanu, tad jāvēršas tiesā vai policijā.

Pilns šodien pasludinātā tiesas nolēmuma teksts būs 25. jūlijā.

Ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 12. jūnijā izsniegusi izpildu rakstu šķīrējtiesas sprieduma piespiedu izpildei Vecrīgas viesnīcu strīdā, kuru iepriekš skatīja bijusī tiesnese Iveta Bērziņa un par kuru viņa no uzņēmēja Gulama Gulami saņēmusi kukuli vairāk nekā 7000 eiro apmērā un to piesavinājusies.

Kā informēja tiesas preses sekretārs Raimonds Ločmelis, Rīgas apgabaltiesa atcēla Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 3. aprīļa lēmumu, skatot SIA "966 Freecom" blakus sūdzību, un apmierināja tās pieteikumu par izpildu raksta izsniegšanu šķīrējtiesas sprieduma piespiedu izpildei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!