Foto: F64

Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī, kur trešdien sākās atkārtotā balsošana, pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā nobalsojuši 247 jeb 7% procenti vēlētāju, atsaucoties uz vēlēšanu iecirkņa komisijas apkopoto informāciju, portālu "Delfi" informē Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Salīdzinot šodienas balsošanas rezultātu ar 3. jūnija vēlēšanām, vēlētāju aktivitāte bijusi divas reizes augstāka. Jūnija vēlēšanās pirmajā iepriekšējas balsošanas dienā šajā iecirknī nobalsoja 125 jeb 3,53% vēlētāju, trijās iepriekšējās balsošanas dienās – 14,96% vēlētāju, bet kopējā vēlētāju līdzdalība bija 62,37%.

Iepriekšējā balsošana Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī notiks arī ceturtdien, 20. jūlijā no pulksten 9 līdz 12 un piektdien, 21. jūlijā, no pulksten 10 līdz 16. Savukārt sestdien, 22. jūlijā, atkārtotās balsošanas dienā vēlēšanu iecirknis balsotājiem būs atvērts no pulksten 7 līdz 22.

Tiesības piedalīties atkārtotajā balsošanā ir tiem Ķekavas novada vēlētājiem, kuri bija iekļauti 785. iecirkņa vēlētāju sarakstā šā gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās. Piedaloties balsošanā, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments – pase vai personas apliecība.

Tāpat kā kārtējās vēlēšanās, arī atkārtotajā balsošanā vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot iecirknī, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Iesniegums par balsošanu atrašanās vietā jāiesniedz 785. vēlēšanu iecirknī tā darba laikā. Lai balsotu atrašanās vietā, vēlētājam atkārtotās balsošanas dienā, 22. jūlijā, jāatrodas adresē, kas sasniedzama vēlēšanu iecirkņa komisijai.

CVK atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī izsludināja, jo 3. jūnija vēlēšanās iecirkņa vēlēšanu kastē tika atrastas par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā bija vēlētāju parakstu vēlētāju sarakstā, un sešas balsis ietekmēja deputātu vietu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!