Foto: Valsts policija

Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldei izdevies likvidēt marihuānas audzētavu, kas bija ierīkota kādā privātmājā Varakļānu novadā, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Policijā informē, ka agrāk uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tā ieguvusi informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Rēzeknes Kriminālpolicijas darbinieki veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības noskaidroja, ka Varakļānu novadā, kādā privātmājā, iespējams, ir ierīkota marihuānas audzētava.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 16.jūlijā likumsargi ieradās notikuma vietā, kur veica kratīšanu.

Apskatot māju, tika konstatēts, ka tās telpas ir speciāli aprīkotas ar ventilatoriem, gaismas lampām, gaisa mitrinātāju un citām iekārtām.

Kopā kratīšanas laikā izņemti 60 marihuānas augiem līdzīgi stādi, ka arī to audzēšanai izmantotās iekārtas un mēslojumi.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna.

Tajā pašā dienā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona – 1986. gadā dzimis vīrietis, kuram pašlaik ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policijā piebilst, ka, apskatot vīrietim piederošo transportlīdzekli, tajā tika atrasta gāzes pistole un munīcija, kura nebija reģistrēta likuma noteiktajā kārtībā.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pēc 256.panta 1.daļas, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!