Foto: Valsts policija

Līdz šim festivāls "Positivus" aizvadīts mierīgāk nekā gadu iepriekš, pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa norādīja, ka aizvadītajā diennaktī reģistrēti kopumā 24 notikumi, no tiem astoņi saistīti ar narkotikām. Trīs gadījumos konstatēta narkotiku glabāšana, tostarp sākot divus kriminālprocesus, savukārt piecās situācijās bijušas aizdomas par narkotisko vielu lietošanu, tādēļ tiks veikta ekspertīze.

Vakar piecas personas VP ievietoja atskurbšanai, kā arī bijuši gadījumi, kad traucēta sabiedriskā kārtība, tostarp fiksēta atrašanās pārāk lielā alkohola reibumā.

Pieķerts arī viens autovadītājs, kurš bija sēdies pie stūres alkohola reibumā.

Jau ziņots, ka VP pastiprināti uzraudzīs drošību festivālā "Positivus" un satiksmi uz Tallinas šosejas.

VP Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs šonedēļ atgādināja, ka pasākuma organizatoriem ir tiesības un pienākums noteikt pasākuma iekšējās kārtības noteikumus, kā arī rūpēties par to ievērošanu. Tādēļ viņš aicināja festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policijas darbiniekiem, lai nebojātu savu un apkārtējo festivāla apmeklēšanas pieredzi.

Kārtības policijas pārstāvis arī norādīja, ka policija festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotiskas vielas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie policijas kinologi. Ir plānots, ka narkotiku meklēšanai tiks piesaistīti četri kinologi, kuri gan atradīsies festivāla teritorijā, gan pārstaigās telšu pilsētiņu.

Tāpat VP sadarbībā ar Ceļu policiju uzraudzīs ceļu Rīga - Salacgrīva, lai nodrošinātu drošu un, pēc iespējas, strauju satiksmes plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!