Foto: Valsts policija

No piektdienas, 14. jūlija, līdz svētdienai, 16. jūlijam, Salacgrīvā norisinās jau 11. Positivus festivāls, kurā par sabiedrisko kārtību un drošību rūpējas Valsts policijas darbinieki un darba suņi.

Jau vēstīts, ka likumsargi festivāla pirmajā dienā, 14. jūlijā, fiksējuši 23 notikumus, tostarp astoņi no tiem saistīti ar narkotiku lietošanu un glabāšanu.

Iepriekš Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte informēja, ka narkotiku meklēšanai piesaistīti četri kinologi, kuri veikuši apgaitu. Tās rezultātā fiksēta narkotiku lietošana un glabāšana. Četros no gadījumiem, kad konstatēta narkotiku glabāšana, policija sākusi administratīvo lietu, savukārt četri gadījumi par narkotiku lietošanu nosūtīti ekspertīzei.

Piektdien 13 personas VP ievietojusi atskurbšanai, kā arī bijuši gadījumi, kad traucēta sabiedriskā kārtība, tostarp fiksēta atrašanās pārāk lielā alkohola reibumā un sīkais huligānisms.

Policija savu darbu turpina arī sestdien, kad pusdienlaikā apgaitā uz telšu pilsētiņu devās policisti kopā ar darba suņiem, novēroja portāls "Delfi". Vienā no gadījumiem policija pie telšu pilsētiņas iedzīvotājiem atraduši, iespējams, narkotiskās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!