Foto: F64
Pirms divām nedēļām Liepāju pāršalca ziņa par bezvēsts pazudušo piecgadnieku Ivanu Berladinu, kurš izgāja no mājām sestdienas, 1. jūlija, rītā un neatgriezās. Pēc desmit dienu meklējumiem policija mazo zēnu atrada jau mirušu Grobiņas novada Dubeņu mežā.

Šis ir viens no retajiem gadījumiem Latvijas vēsturē, kad bez vēsts pazūd tik mazs bērns, un kuru likumsargiem un līdzcilvēkiem neizdodas atrast dzīvu.

Policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava portālam "liepajniekiem.lv" teikusi ka "Latvijā kopumā, cik es atceros, pazuduši un neatrasti bērni atjaunotās valsts neatkarības laikā ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Divi vai trīs, par kuriem joprojām nav nekādu ziņu. Viens gadījums bija Ogrē, otrs Saldus pusē. Bet Liepājas pusē vismaz es šādus gadījumus nezinu. Pārējie ir atrasti. Diemžēl daži kļuvuši par nelaimes upuriem vai nozieguma upuriem."

Portāls "Delfi" piedāvā atskatīties uz to, kā noritēja mazā Ivana meklēšana.

Preses brīfingā, kas tika rīkots jau pēc tam, kad tika atrastas Ivana mirstīgās atliekas, gan policijas Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks Uģis Āva, gan Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis bija viensprātis, ka Ivana meklēšanu traucējusi virkne muļķīgu sakritību.

Turpmākā kriminālprocesa izmeklēšanā policija izvērtēs gan zēna ģimenes, gan autobusa šofera, gan citu līdzcilvēku atbildību. Precīzu zēna nāves iemeslu skaidros ekspertīzē, bet pašlaik nekas neliecinot par vardarbīgu nāvi. Policija pieļauj, ka, visticamāk, zēns sajaucis autobusus un iekāpis nepareizā maršruta transportā. Līdz ar viņu autobusā iekāpuši vairāki cilvēki, bet galapunktā viņš izkāpis viens pats.

Informācija par to, ka Ivans pazušas dienā it kā bijis Spīdolas ielā, Liepājā, kas vēlāk izrādījusies nepatiesa, esot ievērojami aizkavējusi meklēšanu, jo tieši šīs no kāda avota saņemtās informācija dēļ policija meklējusi nepareizajā virzienā, atzina Āva. Viņam piebalsoja arī Ķuzis, sakot: "mēs zaudējām laiku".

Ķuzis licis arī sākt dienesta pārbaudi par Ivana meklēšanu, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši noteiktajai kārtībai.

Video no policijas preses brīfinga:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!