Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ministru kabinets otrdien, 24. oktobrī, aiz slēgtām durvīm spriedis par lidmašīnu izmantošanu iedzīvotāju izvešanai no Latvijas apdraudējuma gadījumā vai valstspiederīgo repatriēšanai no konflikta zonāms ārzemēs, tomēr nekādus lēmumus ministri nepieņēma.

Otrdien valdība sēdes slēgtajā daļā uzklausīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") aviopārvadājumu izmantošanu valsts apdraudējuma gadījumā. Ziņojuma detaļas netiek atklātas.

Pēc valdības sēdes mediju pārstāvji aicināja Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) sniegt informāciju par valdības sēdē runāto, tomēr viņa uzsvēra, ka ziņojums tiks pārstrādāts un sagatavots plašāks. Kad tas notiks, tad premjerministre būs gatava komentēt šo jautājumu detalizētāk.

Siliņa vien atklāja, ka ziņojumus tapis kontekstā ar Izraēlas un "Hamās" karu, kad ar "airbaltic" reisu no Izraēlas vajadzējis repatriēt Latvijas valstspiederīgos.

Tāpat premjerministre atzina, ka ziņojums skar jautājumus par to, kā apdraudējuma gadījumos varētu izmantot "airBaltic" un citu aviokompāniju lidmašīnas, lai cilvēkus evakuētu no Latvijas vai repatriētu uz Latviju.

Plašāku komentāru Siliņa būs gatava sniegt pēc uzlabota ziņojuma izskatīšanas valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!