Foto: Privātais arhīvs
Naktī uz svētdienu, 9. jūliju, Rīgā notikusi ielaušanās lielveikala "mc2" telpās esošā juvelierizstrādājumu antikvariātā, un ļaundari no veikala telpām nozaguši vērtīgas dārglietas.

Izsoļu nama – antikvariāta "Mākslas Vēstniecība" pārstāvis Ģirts Grīnbergs portālam "Delfi" pastāstīja, ka naktī uz 9. jūliju pulksten 4 izsoļu nama – antikvariāta filiālē tirdzniecības centrā "mc2", Krasta ielā 68a, notikusi ielaušanās. Zagļi, izsitot ārējo veikala stiklu, iekļuvuši telpās tieši "Mākslas Vēstniecības" tirdzniecības zālē.

Ļoti organizēti sasitot stikla vitrīnas, viņi operatīvi sakrāvuši somās lielu daudzumu juvelierizstrādājumu un sudraba izstrādājumu, kuru kopējā vērtība ir 100 000 eiro, stāstīja Grīnbergs, norādot, ka kopējais zaudējumu apjoms patlaban vēl tiekot precizēts.

Antikvariāta pārstāvis paskaidroja, ka lielveikals "mc2" tiekot apsargāts 24 stundas diennaktī. Apsargi atrodas uz vietas tirdzniecības centrā, taču šoreiz tas nekādu rezultātu nav devis.

"Nostrādājot trauksmes signalizācijai "Mākslas vēstniecības" zonā, apsargi devās pārbaudīt situāciju. Pienākot pie "Mākslas vēstniecības" veikala, viņi pamanīja laupītāju, kurš caur izsisto logu aizmuka," klāstīja Grīnbergs.

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka naktī uz 9. jūliju norādītajā veikalā notikusi zādzība, izsitot logus. Zaudējumi ir ļoti lieli, bet precīzu summu policija nevarēja nosaukt, vienlaikus tiek pieļauts, ka zaudējumu apmērs varētu būt jau minētie 100 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!