Foto: LETA
Jūrmalā turpinās apjomīgā atkritumu krāvuma izvešana no vietas, kur 18. jūnijā sākās plašs un bīstams ugunsgrēks un ko izdevās likvidēt tikai pēc 60 stundu darba.

Lai izvestu aptuveni 14 600 tonnu degušo atkritumu no šīs vietas, "Clean R" kravas automašīnas mēneša laikā veiks aptuveni 600 – 700 reisus jeb dienā ap 22 reisiem.

Atkritumu izvešana no Jūrmalas tiks nodrošināta viena mēneša laikā, savukārt to sašķirošana – trīs mēnešu laikā. Šim mērķim uzņēmums nodarbinās sešas smagās automašīnas ar puspiekabēm vai piekabēm, katra sastāva kravnesība ir līdz 24 tonnām.

Atkritumi no Jūrmalas tiek nogādāti uz vairākām vietām, tostarp uz SIA "Vides resursu centrs" atkritumu šķirošanas rūpnīcu "Getliņi eko" atkritumu poligona teritorijā.

Daļa atkritumu tiks nogādāta uz atkritumu pagaidu glabāšanas vietu šim mērķim piemērotā vietā SIA "Getliņi eko" atkritumu poligonā. Tur tie tiks uzglabāti līdz tālākai šķirošanai turpat šķirošanas rūpnīcā.

Tāpat daļa atkritumu tiks vesta uz "Clean R" atkritumu šķirošanas centru Spilves ielā Rīgā. Tur tiks nogādāti tie atkritumi, kuru sastāvā ir neizjauktas un neizkusušas ķīpas ar augstu PET, polietilēna plastmasu sastāvu. Šie atkritumi tālāk tiks šķiroti ar rokām un nodoti atbilstošai pārstrādei.

Jau ziņots, ka 18. jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāri.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji, bet kopā ar virsniekiem un vadību iesaistīto VUGD pārstāvju skaits sasniedzis 74.

Uzņēmums SIA "Prima M", kurš saimniekoja nelegālās atkritumu izgāztuves vietā, atteicās attīrīt šo teritoriju, jo tam nav nepieciešamās naudas, tādēļ valdība atbalstīja līdz 700 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts vides dienestam (VVD) ugunsgrēka teritorijas attīrīšanai.

Nelegālās atkritumu izgāztuves sakārtošanai VVD bija pieteikušies trīs uzņēmumi - SIA "Clean R", SIA "Ragn-Sells" un SIA "Eco Baltia vide".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!