Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas pagājušās nedēļas nogalē Liepājā apturējušas automašīnu, kurā konstatēti 350 litri nelegālā alkohola, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sestdien, 7.jūlijā, Kurzemes reģiona pārvaldes policisti Liepājā, Slimnīcas ielā, apturējuši 1965. gadā dzimuša vīrieša vadītu automašīnu "Volkswagen". Apskatē policisti automašīnā atrada 14 kannas ar nelegālo alkoholu. Kannas pārvadātas automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā. Kopumā konstatēti 350 litri spirta.

Valsts policijā par šo likumpārkāpumu sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšanas uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policija informē, ka vīrietis arī iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem. Patlaban vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Tāpat arī notikuma vietā izņemts transportlīdzeklis, kas izmantots noziedzīga nodarījuma izdarīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!